Julkortstunga

Sitter här med julkortstunga. Inte trevligt. Nästa år ska jag införskaffa sådana där kuvert som redan har klister på. Sådana där som man bara drar bort en remsa från och vips så kan man klistra igen kuvertet. Utan att få julkortstunga.

Minns ni att jag, senaste julen, skrev ett inlägg om att jag skulle minska ner det där med julkortskickandet. Det gick ju inte så bra. Förra året skickade vi 29 kort, i år blir det 30. Men jag har plockat bort vissa! Det har jag faktiskt, ehh, två stycken i alla fall. Men sen har det ju kommit till någon. Och nu är jag jätteorolig att någon av de jag har plockat bort kommer att skicka till oss! Förra året panikpostade jag några julkort bara för att jag var så rädd, så rädd, så rädd att någon som vi inte hade skickat till skulle skicka till oss. Tänk om man får deras kort dagen innan julafton liksom! Då har man ju inte en chans att få fram sitt till dem innan jul och om de får ett efter juldagarna, ja, då kan de ju lista ut att vi inte skickat till dem från första början utan panikpostat när vi fick deras kort. Hajar ni? Vilken mardröm.

Men jag är ju lite av en principmänniska, så om jag inte får någon julhälsning (mail,post,sms..) från någon så tycker jag inte att den ska få någon av mig heller. Tja, nära släkt eller vänner är väl en sak. Dem skickar man ju till ändå. Men sådana där vänner som man inte träffat på flera år och heller inte får julhälsning från, de måste strykas! Sen är det ju intressant med de där som man kanske inte träffat på flera år men som man ändå skickar julkort till och får julkort tillbaka. Det är väl lustigt om något! Man har ingen aning om hur den andres liv ser ut men ändå önskar man God Jul och Gott Nytt År vartenda år. Skumt. Vi skickar till en del folk som jag aldrig ens har träffat. Nicklas gamla kompisar sen urminnes tider. Det känns lite mysko för mig att skriva deras namn på kuverten och lägga i kort där jag önskar dem ovanstående, vi har ju aldrig träffats! Egentligen kanske man borde skippa mitt namn till dem. Fast nu går det ju inte, då tror de att stackars Nicklas har blivit singel igen liksom. Nej, det blir fel.

Men jag gillar att skicka julkort, tro det eller ej, trots julkortstunga, det är mysigt att skriva alla adresser och fixa med julkorten. Jag gillar även att få kort. Oftast ligger det bara räkningar i brevlådan till en men nu i juletid får man öppna trevliga kuvert också. Extra mycket gillar jag när man får foton, kul att ha på ungar och hundar, se hur de växer från år till år (gäller väl mest ungarna kanske ;-)))

Nähe, nu ska jag ge mig ut och lägga på julkorten. De borde nå sina adressater på fredag! Så håll utkik i brevlådan nu 😉

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

En kommentar till “Julkortstunga”

  1. Tack så mycket för julkortet, dem är verkligen snabba i sm.stenar.
    Fia var jättesöt i sin luva!

Kommentarer inaktiverade.