Det där med homosexualitet

Trött är vad jag blir när jag läser om att vi inte accepterar homoäktenskap i det här landet. Säg mig, är det inte löjligt?
Läste den här lilla notisen om en svensk präst som gift sig med sin kille i Kanada och som nu ville få igenom att det äktenskapet även ska vara giltigt i Sverige, han fick nej i regeringsrätten.
Jag menar herregud, vi snackar år 2008! Vi i det här landet går omkring och tror att vi är så jäkla före alla andra. Att vi lever i något sorts elitsamhälle som är mer accepterande och intelligentare än andra samhällen. Ja, inte tycker då jag att det är särskilt intelligent att försöka motarbeta något som har existerat i evigheter och som kommer fortsätta att existera oavsett vad fru Svensson tycker. Det är snarare mycket ointelligent. Pinsamt, faktiskt.
Lite historia:

-  590 f. Kr. skrev lärarinnan Spafo om kärlek mellan kvinnor. Sapfo bodde på ön Lesbos, därav namnet lesbiska. Hör upp nu, alltså, ordet vi använder för att identifiera förhållandet mellan två kvinnor har sina anor i något som hände 590 f. Kr! Det är, vilket alla räknekunniga kan se, ganska länge sedan…

– 1377 dör vår dåvarande svenska kung Magnus Eriksson. Hans pojkvän Bengt Algotsson kan då antagas ha varit ganska ledsen över att ha förlorat sitt livs kärlek.

– 1778 beslutar den dåvarande svenska kungen Gustav III att alla dödsdomar ska godkännas av honom. Homosexualitet gav dödsdom på den tiden. Men efter Gurras beslut togs gavs inga dödsdomar alls längre för homosexualitet, vilket man misstänker berodde på kungens egen sexuella läggning…

– 1895 arresteras författaren Oscar Wilde (har bl.a. skrivit ”Spöket på Canterville”) för att ha haft sexuellt samröre med avelssnubben Lord Alfred Douglas. Wilde ska förövrigt ha sagt de kända orden ”Var dig själv. Alla andra är redan upptagna” vilket kanske inte hör hit egentligen men det är jäkligt bra sagt.

– 1973 uttalar sig Riksdagen om att homosexuell samlevnad ”är en ur samhällets synpunkt fullt acceptabel samlevnadsform”.

– 1995 träder Partnerskapslagen i kraft i Sverige.

Med andra ord så känns det lite B att motarbete homosexualitet då det har funnits ganska länge. Kom igen nu, vi har för fan haft två homosexuella kungar! Och inte har någon dött av det.
Nu är det snart 14 år sedan partnerskapslagen trädde i kraft i Sverige. Är det inte dags att vi inser att homosexualitet inte är något som kommer att försvinna bara för att vi låtsas som om det inte existerar? Borde vi inte slappna av lite i vår stela världsbild och tillåta äktenskap mellan två människor av samma kön. Jo, jag tror att det är dags, som sagt, ingen har ju dött av’et.

Har ni förresten sett den där reklamen? Den där man ser en manlig präst och en kvinna och en man som ska gifta sig? Tror man i alla fall. Det visar sig att det är prästen som gifter sig med mannen och att kvinnan är prästen som viger dem. Dessutom ser det ut som om de är i en katolsk kyrka. Kan det bli bättre? Kul reklam, vet dock ej vilket företag den gör reklam för men bra är den.

Btw, infon här ovan är tagen från RFSL’s sida och wikipedia.

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

En kommentar till “Det där med homosexualitet”

Kommentarer inaktiverade.