Plutten – en skön lirare

Låt mig presentera den skönaste av alla sköna lirare – Plutten. Plutten heter eg. ”Herman”. Det är också vad som står i reg.beviset. Men han har alltid kallats Plutten. Lite motsägelsefullt eftersom han är allt annat än en liten Plutt. Han är nämligen en ganska stor katt. Just nu dock aningen tunn pga. alla sommarens alla äventyr samt en liten incident med mask i magen….

Plutten gillar mat, sova och ränna ute på nätterna. Han är en mycket pratglad katt som oftast driver sin familj till vansinne med det eviga jamandet. Han har nyligen kommit på vilken fantatsisk akustik det blir i hallen på övervåningen och man finner honom numer därför titt som tätt skrikande i just hallen, nöjd över sin egen röstresurs. Plutten är en väldigt kelen katt och kelar med allt. Stolar, väggar, människor samt hunden Fia är populärt att gosa emot. Detta är dock inte alltid uppskattat av matte pga av fläckar på ljusare väggar eller av Fia pga den enorma känlsa av skämmighet som infinner sig när man som hund blir huvudstångad av en kelig katt.

Plutten är en lat katt och sover mycket. Han går dock ut då och då, ibland för att jaga. Total lycka uppstår om han hittar ett redan dött djur att släpa hem. Roadkills eller kattsyrran Esters fångts fungerar alldeles utmärkt att släpa in för uppvisning. Det matte och husse inte vet har matte och husse inte ont utav. Om Plutten mot förmodan fångar något levande gör hans känsliga sinne att han omöjligen kan ta död på sitt byte. Bättre är att dra in bytet levande, visa husse och matte och sedan släppa det levande bytet till frihet i köket för att sedan själv kunna krypa upp för lite efter-jakt-sömn i någon lustig position soffan med ett rent samvete. Lustiga sovpositioner eller platser är lite av Pluttens specialitet. Man slutar aldrig förundras över hur han kan böja och benda sin kropp.

 plutten-sovstil          
Höger bakben (!)  kan användas som används som huvudkudde

plutten-sovstil-4

plutten-sovstil-2   

plutten-sovstil-3
Om någon lägger en kasse på golvet eller öppnar en låda i Pluttens hem får man skylla sig själv!

plutten-en-skon-lirare

Plutten  - en skön lirare

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.