Fattar nada

Jag fattar ingenting just nu vad det gäller bedömningen av min examensuppsats. Har hela tiden fått höra att man efter opponering får svar från medexaminatorerna där förslag på ändringar presenteras, jag ska sedan själv ta ställning till om jag vill ändra eller inte. När jag i morse återigen läste igenom det svaret jag har fått såg jag att de skrivit ”önskvärt hade varit…”. Jag blev då lite ställd eftersom det mer känns som en tanke än ett krav på ändring. Mailade min handledare och fick då till svar att jag inte ska ändra något i uppsatsen mer än formalia, dvs stavfel och likanande. ??????????????? Jag fattar inte!

Varför ska man får reda på vad som hade varit önskvärt att ändra om man ändå inte har användning av den informationen? Jag har i alla fall mailat huvudexaminatorn frågan så vi får se vad han kommer fram till. Det vore ju oerhört skönt om det bara är formalia som ska ändras men det känns ju samtidigt lite konstigt att inte ändra det som hade varit ”önskvärt” att ändra. Förvirrande.

I morse klippte jag mig. Det syns naturligvis inte för det är bara pyttepyttelite på topparna som har försvunnit, och så en hel del burr uppe på huvudet men det märker väl ingen annan än jag själv egentligen. Skönt i alla fall att få det igenomklippt. Jag trodde farbror polisen var i krokarna när jag åkte hemifrån för det stod en blå skåpbil parkerad tvärs över vägen in till oss. Jag fick kör runt dem för att komma ut på Nissastigen. Sen är det ju stopp där också men bör man tillämpa det när man tvingas köra vänstertrafik för att komma ut 😉 Det var nog tur att det inte var polisen…

En svala flög in i altandörren här hemma nyss. Hur fasten kunde det hända? Jag fattar inte hur svalan tänkte, måste glömt att bromsa. Det hamnade på marken utanför och låg och kippade efter lust. Det var mycket hemskt att se så jag rusade ut för att rädda den eller vad jag nu kan ha haft i åtanke, men den var död när jag kom ut. Stackars liten! Jag lyfte bort den till björken på åkern, lade den på marken nedaför trädet. Vågar inte gräva ner den för tänk om jag sett fel och den inte är riktigt död! Dumma fågel, varför hade den inte lite mer koll? Såg några svalor flyga runt här som galningar strax efter så de kanske var ett gäng som busade runt och så glömde den ena kolla vart den flög.

Nähe, det här går inte för sig! Nu måste jag plocka fram dammsugaren och göra lite nytta.

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.