Examensceremoni och EU-val

Igår drog vi iväg till Halmstad för min examensceremoni. Vi åkte vid 10 på morgonen och var inte hemma igen förrän halv 10 på kvällen, det blev en heldag! Det var inte ceremonin som höll på så länge utan jag och Nicklas passade på att ha en mysdag i Halmstad.

Ceremonin höll inte på så länge som jag hade räknat med, vi var ovanligt få lärarstudenter där tydligen. Först träffades vi studenter ihop med LUT:s sekreterare för lite fruktbricka och dricka. Vi fick öva på ingången till stora salen och på en sång som tydligen är lärarstudenternas sång. Det var nog ingen av oss som hört den tidigare… 😉 Men vi sjöng på ganska bra ändå tycker jag.  Själva ceremonin gick snabbt som sagt. Vi fick gå upp gruppvis efter ingångsämne och ta emot diplom och en ros. Sedan hölls lite tal och vi fick sjunga. Jag hade bara bjudit in Nicklas som anhörig för jag tyckte inte att det fanns någon anledning att fira eftersom vi ännu inte har fått vårt examensbevis. Det dröjer flera veckor innan vi får något sådant eftersom uppsatserna inte är klara än. Allt måste vara klart och godkänt innan man får sitt examensbevis. Men mamma och Thomas brydde sig inte nämndevärt om mitt förbud för när jag gick in satt de där i publiken ändå. Olydiga föräldrar 😉 Jaja, jag får väl ha överseende för deras olydigheter den här gången, som straff får de inte komma när jag firar på rikigt sen :mrgreen: Jag fick i alla fall fina blommor av dem som överlevde dagen i bilen, tack för uppvaktningen. Överlevde gjorde däremot inte den stackars rosen som jag fick under ceremonin.

examen4
Vi fick ta emot diplom och blomma på scenen.

examen5
Jag fick posa med blommorna utanför högskolan 😉

examen6 examen7

Efter ceremonin åkte jag och Nicklas ner till stranden och gick en promenad bland stugorna. Vi fick en rundvandring i en ganska nybyggd stuga som ägs av mammas polare. Herregud så fint! Det är ju inte som de stugor man varit inne i tidigare. Den här hade högt i tak och stora ytor. Toaletten var i samma storlek som en vanlig toalett och t.o.m. gästrummet hade eget dass! Sådär skulle man ju kunna bo permanenet utan problem. Nicklas blev eld och lågor naturligtvis. Det är samma visa varje sommar. Då ska han ha stuga. Jaja, det går över till hösten 😉

Eftersom solen ännu sken passade vi på att spela minigolf. Det var väl kanske inte den allra bästa aktiviteten eftersom Nicklas tycker att det är trist och jag är en kass förlorare i just minigolf. Det hela slutade med att Nicklas, för att den trevliga dagen inte skulle sabbas totalt, ”hjälpte” min boll i hålet de två sista banorna. Så gentlemanna aktigt! :mrgreen:

Sedan blev det mer promenad och plötligt så var klockan mycket och vi fick småstressa in till centrum för att hitta en restaurang, vilket inte var det lättaste. De flesta restauranger öppande inte förrän halv 6 och eftersom vi skulle på bio klockan 6 funkade ju inte det så bra. Var nära att det blev en tur till Donken ett tag 😉 Nädå, riktigt så illa var det inte. Mamma och Thomas tipsade oss om en grekisk restaurang, Plaka. Vi tog greksik sallad till förrätt och sedan entrecôte på grönsaksbädd till huvudrätt. Någon efterrätt blev det aldrig för vi var så förbannat mätta. Satt på uteserveringen till strax efter fem då kändes det lite för kyligt för att sitta kvar.

examen1 examen2

Bion vi såg var Änglar och Demoner. Bra film! Fast en kursare sa till mig innan att det känns lite som att man har tagit grunden från Da Vinci koden och bara ändra ämnet i den här filmen och jag kan nog till viss del hålla med. Mn va fasen, Da Vinci koden var ju också bra! Det var en lång film, 2h och 18 minuter, så det var ganska skönt att komma ur den där biostolen sen.

På hemvägen blev det först ett stopp i Åled för korvintag och sedan ett stopp hos mormor för att hämta Fisen som varit där hela dagen.

När jag kom hem sen knackade det på dörren och där stod Linda och Madde med en blomma. Tack alla tjejer för den fina blomman!


examen8

Idag ska vi ta oss in till centrum och rösta för EU-valet. Blä, säger jag bara. Har läst och läst om de olika partiernas ståndpunkter och nej, jag ligger alldeles för långt i från de flesta i åsikt för att jag ska kunna motivera mig själv till att rösta på dem. Nicklas blir galen när jag säger att jag ska rösta blankt men hellre det än att ge ett parti man inte sympatiserar med sitt stöd. Jag är totalt emot ett införande av euron och de partier som håller med mig i det har jag inga andra gemensamma tankar med. Så det får bli blankt.

Nu får jag nog studsa in i duschen om vi ska hinna rösta innan Formel 1 börjar. På det här stället rättar vi vardagen efter de där jäkla trista bilarna varannan helg hela sommaren… Vroooom, vroooom, är ljudet som får Nicklas att bli exalterad och mig att somna 😉

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.