Melodifestivaldag!

Ikväll är det Melodifestivalen!!! Tjohooo! Jag ser med spänning fram emot detta, men också med en viss oro. Kommer svenska folket rösta på Caroline? Ska vi skicka ner denna extremt Janis Joplin inspirerade kvinna med aningen (läs mycket)  konstiga scenshow? Visserligen är det en låt som är, hmm… intressant, och jag kan inte säga att jag tycker att låten är totalskit, även om jag aldrig själv skulle lyssna på den. Den kommer inte hamna på min bilskiva om man säger så… Jag tror att min oro är befogad, men kära folket, vi måste tänka taktiskt när vi röstar, använd hjärnan, inte hjärtat. Det måste vara en låt som är bra direkt, redan på första lyssningen ska den sätta sig i huvudet på Europas tittare så att de sedan i reklampausen nynnar på just den låten. Exempel på sådan låt är Alcazars ”Stay the night”, superenkel text, nynnbar melodi, perfekt! Men, det finns alltid ett men. Europa har ju inte direkt varit förtjust i våra tidigare svängiga bidrag, discodängorna och liknande verkar inte gå hem…
Kanske är det istället dags för en rocklåt igen? HEAT’s låt är också av den där typen att den är lätt att hänga med i. Men risken finns att det blir en Lordi-wannabecrash äv större rang.
Sen har vi balladerna. Jag tror att de kan vara vår chans. Ballader går hem i Europa. De kanske inte vinner men de hamnar högt i placeringarna. Och att satsa på att vi ska vinna är bara löjligt, det gör vi inte. Oavsett hur jäkla bra låt vi skickar ner kommer vi inte att vinna. Sveriges tid i Melodifestivalen är över, åtminstone ett tag framöver. I vilket fall som helst, ballader var det. Sarahs och Mollys ballader är båda bra. De är starka och mäktiga. Mollys låt blir en viss chansning då den är på svenska för tillfället, hur funkar den på engelska? För på engelska måste det sjungas, inget annat språk går hem! En viktig detlaj det där. Synd därför att Sofias låt är på grekiska för den har en bra och nynnbar melodi. Grekiska går fetbort. Sorry.
Opera hör inte hemma i melodifestivalen. Marlenas låt är bra, säger inget om det, men opera, noooooo. Big noooo! Det blir konstigt och lite jobbigt faktiskt. Synd på en låt som börjar så bra.
Emilias låt är för mig ett stort frågetecken. Vad hände? Hur kan denna låt komma med i finalen men inte Starpilots!? Ett dilemma med delfinalerna… Emilias låt är trist, jättetrist. Det kommer vara under den låten som jag lämnar tv:n för min kisspaus. Om jag inte gör det under EMD’s låt d.v.s. Låten är väl ok, men scenshowen! Pojkar, pojkar,pojkar…. Där står tre snygga unga pojkar på scenen, möjligheterna till succe är många, men de där tre väljer att leka Frank Sinatra… Booooring! Hoppas att de har hottat upp sig lite till ikväll, det ryktas ju om en förändring av scenshowen. Agnes har samma problem som EMD fast tvärtom, ok scenshow men trist låt. Agnes låt kräver några lyssningar innan den blir bra, sånt finns det tyvärr inte möjlighet till i Melodifestivalen. Ut med Agnes! Hon har en fantastisk och unik röst dock, synd att hon inte utnyttjat den på en annan låt istället.
Sist, men absolut inte minst, måste jag ju kommentera Måns. Denna makalösa människa! Allt han rör vid blir till guld. Han kan sjunga vilken låt som helst och det blir alltid succe bra! Hope and Glory är egenltigen ingen höjdarlåt. Den är sådär. Men fan va bra den är ändå nu när Måns lagt sin guldhand på den! Jag ylar med som bara den i bilen. Tror dock tyvärr att den lider av samma syndrom som Agnes låt, den kräver mer än en lyssning för att bli sådär fantastisk.

Med andra ord, jag hoppas på antingen Sarah Down Finer eller Alcazar till Eurovision. Molly, HEAT och Måns är mina reservfavvisar.
Men jag tror att fighten om den där sångfågelstatyetten kommer vara mellan Marlene och Caroline. Jag tror att det blir en Janis Joplin kopia till Eurovision i maj…tyvärr.

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

3 reaktioner till “Melodifestivaldag!”

  1. uh om caroline vinner kommer jag skämmas ihjäl. om jag tänker på låtarna gillar jag :emd, måns å sahrah. molly me, men det är så ”jesus å gud och himmel å stjärnor å hjärtat blöder hit och hjärtat dit” hur kommer den bli på engleska? inte så bra. läste ett repotage å måns pappa tyckte inte att hans nya låt slår cara mia. å nej det gör den inte heller, men den sätter ju sej efter ett tag. (men texten som andreas säger.. är ganska innehålls lös.. faktsikt!!!) å ingen jäkla rock låt, så 2007! eller 2006. what ever. det blir ju nån utav typ de där ukraina, belgien, å nåt sånt land som vinner.

  2. Min morbror lovade också att han aldrig mer skulle kolla om Caroline hade vunnit. Nu när hon kom tvåa ska han bara kolla på halva programmet nästa år 😉

Kommentarer inaktiverade.