Underbara fredag

Fredag igen. Mina elever i sjuan konstaterade i slutet av sista lektionen att den här veckan har gått snabbt och jag kan inte annat än att hålla med.

Här hemma väljer vi att fira helgens start med att kolla på det absolut intelligensbefriade, men dock mycket roande, tv programmet Wipeout på kanal 5. Helt crazy! Till detta äter vi Piirakka, en finsk pirogliknande rätt fylld med risgrynsgröt. Mycket gott! Jag var inom Gvd efter att jag slutat för dagen och såg då att den där kärran som säljer finsk mat var där idag. Eftersom vi snackade om Piirakka häromdagen kändes det väldigt lämpligt att köpa med några hem. Det hela kändes dock desto mindre lämpligt när butiksbiträdet förklarar att hon, minuterna innan jag kom in hade blivit akut yr, börjat svettats och kände sig konstig i magen. ”Magsjuka” förslog jag och backade nervöst några steg. Vill inte ha magsjuka!!! Jag lyckades nog skrämma upp den stackarn. Men det lät ju onekligen likt symptomen på magsjuka.

I morgon ska jag ta mig i kragen och städa av här lite. Grus grus grus, jädra katter! Mariana har lovat komma hit med de grejer jag har beställt av henne från More of Scandinavia i morgon också. More of  S. ska lägga ner sin produktion och jag fick panik när jag hörde det eftersom vi har börjat samla. Men det fanns möjlighet att beställa från deras lager tills grejerna var helt slut så jag lade en sådan beställning. Får se om allt jag ville ha fanns kvar… Förhoppningsvis har M. med lite teer till mig också för det börjar bli tomt i skafferiet på teer. Hon säljer ett te med lakritssmak som jag älskar! Låter lite udda kanske men det är supergott. M. har lovat att reda ut min förvirrade tapethjärna också när hon ändå är här, hmm, ja, det kan ju faktiskt behövas. Har hemma en massa tapetkataloger nu, men jag vet inte riktigt om jag känner mig säkrare för det. Hittade ju som sagt den där duktiga fotografens sida häromdagen…
På kvällen i morgon ska vi fira Thomas, han har fyllt 50. Bjuds på exotiskbricka säger ryktet och det är ju inte fel! Mums!

Söndag ska jag spendera på samma sätt som de senaste söndagarna, planera och rätta. Det är dags att börja skapa prov till eleverna nu också. Tiden är inne. De kommande två veckorna kommer det lämnas in en massa prov och inlämningsuppgifter. Det blir ju lätt så när man är på praktik att elevernas sista uppgifter på arbetet hamnar sista veckorna, det går liksom inte lösa på många andra sätt. Det blir till att jobba järnet nu så att jag inte behöver sitta flera dagar efter praktikens slut och rätta.  

Nähe, nu börjar Let’s Dance, då kan jag inte sitta här och slösa tid, måste koncentrera mig på dansen :mrgreen:

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.