Mina favoriter på jobbet

Tänkte att jag skulle visa några favoriter från jobbet, Skeppshults gjuteri. Kanske borde tillägga att vi har en massa andra saker som också är fina, inte bara gjutjärnsgrejer och honung, men min tid på jobbet räckte inte till för att ta fler kort idag 😉

     gjuteriet8.jpg      gjuteriet9.jpg      gjuteriet1.jpg
Underläggen som ser ut som knäckebröd är väldigt populära, även om jag inte har något ex. själv så tycker jag att de är lite fräcka. Smörknivarna är Ernst design, njutjärn ni vet. Är lite speciellt att bre med en tung rejäl smörkniv i gjutjärna, blir ett hett samtalsämne när man har folk på bjudning och någon upptäcker den oväntade tyngden när de ska använda smörkniven. Jag tycker att de är supersnygga och har, naturligtvis, Ernst smörknivar i min glasskål på köksbänken. Gjutjärnsskålen Wave är en annan stark favorit. Älskar den mjuka och stilrena formen!

gjuteriet4.jpg     gjuteriet5.jpg     gjuteriet6.jpg
Jag har alltid varit extra förtjust i våra värmeljushållare Puzzel. Den första bilden med det röda skenet är oredigerad. Vi har en röd vägg bakom och solen lyste på när jag tog kortet, blev en häftig effekt tycker jag, så var tvugen att ta med den också. Den högra bilden tog jag bara med för att visa hur jag slet idag. Ett jädrans ”puzzlande” var det att bära in alla pusselbitarna och få ihop det på hyllan ;-)  

gjuteriet3.jpg     gjuteriet2.jpg
Katterna har jag visat här tidigare. De är så snygga, så snygga, så snygga! I sommar kommer de att gå åt som smör i solsken, det är jag säker på. Perfekta som present, jag gav ett par till mamma nu i helgen faktiskt, blev uppskattat.

gjuteriet7.jpg
Min last. Honung från Lustgården med smak av Ceylonkanel och Lime. Jag är galen i den! Så gott att ha en tesked i teét eller i bare i varmt vatten. Det sägs att just den smaken ska vara pricken över i:et i äppelpajen, det kanske man borde testa.

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.