Planering

Idag kommer Nicklas hem på middagen och käkar. Detta innebär att jag måste planera vad jag ska fixa för käk och när jag ska börja fixa det så att allt är klart när han stiger innanför dörren. Det finns inte rum för tidsmisstag idag. Det måste klaffa.
Mitt mission för dagen.
Jag är dålig på tidsplanering. Gillar att planera och gör det mycket, ogillar spontanitet, jag vill vara förberedd liksom. Men när det kommer till tidaspekten är jag kass. Har noll feeling för hur lång tid något kan beräknas ta. Jag är total tidsoptimist. Tror alltid att jag ska hinna mer än vad jag gör. Vill vara tidseffektiv, det är vitkigt. Har jag någon minut över måste jag göra något ”nyttigt”. Måste fylla tiden. Ett bra exemepl är på morgonen när jag ska iväg till skolan. De där sista fem minuterna försöker jag alltid hinna en väldans massa bara för att vara effektiv. På de fem minuterna försöker jag oftast plocka ur diskmaskinen, städa, bädda rent i sängen eller sortera tvätt t.ex. Något måste man ju fylla de där 5 minuterna med, vara tidseffektiv. Resultatet blir alltid att jag blir sen. Alltid. De gånger jag har varit i tid kan jag räkna på fingrarna.
Sedan har vi scenariot med spegeln. När jag ska göra mig i ordning, dvs sminkning och fixa håret, tappar jag totalt känslan för tid. En halvtimme framför spegeln känns lätt som 2 minuter. Jag känner inte hur tiden förvsinner. Blir lika förvånad varje gång klockan är mer än vad jag trott, hur är det möjligt liksom? Även där handlar det om ett effektivt tidsutnyttjande. Jag står sällan framför spegeln i en hel havtimme, det är en massa annt som görs under tiden, vanligtvis samma som ovan gällande morgonen.
Ändå känns det ofta som att jag inte har hunnit med någonting under dagen. Stress hit och stress dit och så känns det ändå som att man inte fått något utfört. Jag måste börja skriva ner vad jag gör under en dag, för egentligen är det nog en hel del, det är bara det att uppgifterna jag utför tillör vardagen. Exemeplvis sortera tvätten. Jag tvättar dagligen. Vi avverkar kläder enormt jag och Nicklas. Tvättkorgen blir full direkt. Men att tvätta och sedan sortera tvätten ser man som en del av vardagen, det räknas inte som en uppgift på riktigt liskom. Men det är de ju! Allt som tar tid är ju en utförd uppgift. Nu när jag bloggar utför jag en uppgift. Sen kan man ju diksutera hur jäkla nödvändigt det ska vara att blogg om sin kassa tidseffektivitet… egentligen. Hmmmm. Jag startar på min ”dagens uppgifter”-lista idag. Kanske gör det att detta blir mitt sista blogginlägg. Bloggen stryks pga av att den skapar en ineffektiv tidsutnyttjning :mrgreen:

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.