Det blir inte alltid som man har tänk, och tur är väl det.

Det blev varken potatismos, fisk eller soppa idag :mrgreen:
Först ringde mamma och ville bjuda oss på middag. Sekunden efter pratar jag med pappa och då bjuder han in oss på våfflor under eftermiddagen. Vilken lyx! Middag på ena stället och efterrätt på det andra. Så skulle man ha det varje helg 😉

Dagens diskussionsämne blev politik på båda ställena. Hmm, jag minns inte riktigt hur vi kom in på det. Jag blir så exalterad när vi diskuterar saker där jag har en stark åsikt. Hade kunnat tjöta vidare på ämnet i en evighets evighet. Kanske inte är så intresserad av just politiken i sig men tycker det är intressant att höra hur folk tänker och höra deras argument till sina åsikter. Det är viktigt tycker jag, att man har bra argument. Det är ännu viktigare att man kan se saker ur andras ögon än sina egna och tänka i andra banor. Viktigast är att man inte fastnar i gamla tankesätt. Samhället förändras och det måste man förstå annars fastnar man i sitt gamla tänk och då är det inte konstigt att man inte förstår hur dagens samhälle ser ut eller känner sig missuppfattad, den som lider värst är den som har fastnat. 
Jag hoppas verkligen att jag inte har samma synsätt och tänk på en massa saker och ting om 10 år som jag har nu. Inte ens om 5 år! För det skulle innebära att jag har fastnat någonstans på vägen. Man måste hänga med, lära sig att tänka om och vara öppen.
Ett bra exempel kan vara, inom politiken, om man har röstat på samma parti hela livet. Då har man missat något på vägen anser jag. Eftersom samhället förändras hela tiden förändras även de olika politiska partiernas ståndpunkter. Det vore därför onaturligt att man sympatiserar med ett och samma politiska parti hela livet och håller sig till att det, och enbart det, är det rätta. Då har man fastnat någontstans på vägen tror jag. Eller så håller man på det partiet ”bara för att det har man alltid gjort”, men det är detsamma som att ha fastnat.

Kanske tycker jag det här är så viktigt för att jag läst till lärare. Då får man höra ganska mycket att det är viktigt att man hänger med. Vilket är mycket logiskt när det gäller just det yrket, bland ungdomarna går förändringarnas vind snabbt. Jag kanske är lite hjärntvättad på ämnet då 😉

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.