Gahhhh!

Jag klarar inte av att titta på politikerdebatten! Jag blir så förbannad på fröken Mona att jag kreverar! Hon kan ju inte debattera med realistiska argument. Hon bara anklagar och gnäller. Va, fan kom med en lösning då fröken Mona. Ett riktigt förlag tack, inte dessa paket efter paket som ni kastar ut hela tiden, i en rasande snabb takt. Hon har ju inget att komma med. Alla är medvetna om att vi lever i ekonomisk kris nu, sluta älta. Vi veeeet! Det enda hon talar om hela tiden är att det skulle vara regeringens fel. Hur är det möjligt!? Typiskt svenskt… Skulle lilla Sverige ens har lite att bidra till en ekonomisk världskris, knappast, vi är ett droppe i havet när det gäller sånt. Svenskar lider av ständig hybris. Fattar ingen att vi drabbas för att de stora drabbas? Ingen kan göra något åt det. Livet ser ut så, toppar och dalar. Vi kan bara uthärda. Det är först i slutet av ”krisen” som man kan bedömma om något kunde gjorts annorlunda av regeringen. Men visst bör de ändå agera, på något sätt, men hur? Ingen verkar ha någon vettig idé gällande det. Ge en massa skattepengar till Volvo? Knappast! Mina skattepengar ska inte gå till att finansiera ett privatföretag som dessutom har utländska ägare! Hade de haft svenska ägare kunde jag kanske släppt till lite, men bara lite :mrgreen:
Däremot måste regeringen hjälpa landsting och kommuner så att våra sjukhus och skolor inte behöver dra ner på personalstyrkan. Inom de branscherna ger minskad personalstyrka en direkt påverkan på kvalitén. Nu när så många blir arbetslösa är ett alternativ för dem att studera, därför måste komvux och skolor ha möjligheten att ta emot de som vill.
Även försäkringskassan måste få lite hjälp och tid att strukturera sin verksamhet. Då trycket på försäkringskassan har ökat enormt i snabb takt måste arbetsstrukturen ses över. Tanken är mycket god, de arbetsuppgifter försäkringkassan nu har anser jag vara berättigade men förändringar tar tid och barnsjukdomarna måste får komma och gå. 

Haha, egentligen är jag väl inte så värst insatt i det här med politik, men jag blev så förbaskad på fröken Mona så jag var tvungen att spy ut lite.  Nä, nu är hon igång igen! Varför slår jag inte bara över… Nu säger hon att moderaterna ökar klyftorna mellan rika och fattiga. ???????. Ge mig exempel på konkreta handlingar som visar på detta, tack. Kanske var det moderaternas ”vallöfte” så för måååånga år sedan. Men herregud, vi har ju dessutom levt i klassamhälle i många år, även under socialdemokraternas styre var det klasssamhäller, ”rika”, ”mellansvensson”, och ”fattiga”. Ingen gnällde om det då. En gammal klyscha som jag tycker att man ska släppa och leva i nuet istället.

Usch nu sa hon att hon ska göra allt för att de röd/gröna ska ta över regeringens plats. Hujedamej! Hade någon annan än Mona lett sossarna och de INTE hade haft en allians med Lars Ohly (som gillar att räcka fuck-you i direktsändning….) eller de gröna som lever i sin egen lilla miljödimmiga värld hade jag kanske sympatiserat med dem. Det har oerhörd stor betydelse vem som leder partierna. Mona är inte min favvo, det kanske har framkommit här… Hade Anna Lind levt, hade jag varit sosse idag. En mycket bra ledare hade hon varit, en förebild.

Nu snackar Maud. Henne gillar jag. Hon är lite lustig ibland, hittar på konstigheter och så. Men det är en bastant dam som vet vad hon vill, henne sätter man sig inte på så lätt. Hon hade gärna fått bli statsminister för min del.

Näää, nu får jag sluta titta på det här. Inte blir världen bättre av detta debattdravel. Min tvätt blir definitivt inte tvättad på det sättet i alla fall. Tjing!

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

En kommentar till “Gahhhh!”

Kommentarer inaktiverade.