Jobbhelg

I eftermiddag börjar jag jobba och har sedan hela helgen. Helgen innan jul, puh! Jag antar att det blir körigt. Fast när jag snackade med Anna i fredags hade hon förvånandsvärt lugnt. Kanske är det så att man börjar köpa julklappar tidigare nuförtiden. Så alla kanske redan är klara, då lär det bli ganska lugnt. Idag ska de ha jullunch på jobbet, ni vet då cheferna berättar om hur bra året har gått och alla är på jättebra humör för att de snart har ledigt. Trevlig tillställning. Idag jobbar jag under lunchen men förra året var jag och Fia-fis med. Skitjobbig minns jag att hon var! Hon var ju inte så gammal då, jag jobbade i fabriken en gång i veckan den hösten och hon fick vara med. Jag satt på ett av kontoren så det gick ju bra att ha henne sovandes under bordet. Hon blev poppis bland de andra arbetarna som brukade stanna till och busa lite. Men under den där jullunchen ville hon inte alls ligga still under bordet…. Jag har aldrig haft med henne när jag stått i butiken däremot. Det skulle nog inte funka eftersom det inte hade gått att stänga in henne bakom disken. Dessutom drar hon ju igång och ylar ibland när man lämnar henne och butiken är stor så det hade nog blivit en del ylande 😉

Jag satt här igår och gick igenom de där grejerna man säger till kunder som man numera kan rabbla i sömnen. ”Toaletten finns där runt hörnet på tegelväggen under älghuvudet”, ”Nej, nej, inte behöver man gå och styrketräna efter jobbet direkt, hahaha”, ”Nej, man behöver inte behandla stekpannan nu direkt utan den är färdig att använda”, ”Du ser på pannan när den börjar förlora sin färg, bli gråaktig istället, då är det dags att olja in”, ”Viktigt att du hettar upp järnet ordentligt så att porerna öppnas och oljan kan tränga in”, ”Nej, tyvärr vi säljer inga cyklar”, ”Det finns möjligheten till presentinslagning vid utgången”, ”Jodå, allt i gjutjärn görs här inne på fabriken”, ”Då får jag be dig sätta in kortet där, med chippet uppåt och mot mig”, ”Nej, tyvärr, det finns inga glaslock till den ovala 4-liters grytan längre”….

Vissa skämt kan man vara aningen trött på. Beror på vilket humör man är på, är jag på bra humör rör det mig inte och jag skrattar med så glatt, men om det är stressigt och så känns det inte alls lika roligt att för femhundraelfte gången samma dag behöva skratta och skämta om att jag minsann inte behöver gå till gymmet och styrketräna efter jobbet.
Mindre roligt skämt är också då kunderna deklarerar att de kan drämma stekpannan i huvudet på sin partner om denna blir lite jobbig. Det är inte så länge sedan en kvinna blev ihjälslagen med vår Wokpanna….
Och alla frågor om cykelfabriken sen då! Jisses, vad de där kunde ha tjänat pengar om de haft inträde för guidade turer där uppe. Det är många som frågar efter cyklarna! Vissa kunder kommer direkt fram till mig och när de får veta att vi inte har cyklar går de igen! Snopet liksom 😉
Sen finns det en massa härliga kunder också. Det är många som kommer in med ett ”Oooooohhhh vad mycket grejer ni har”, sånt är kul. Eller de som berättar om att de länge har planerat och längtat efter ett besök hos oss. Vissa är sådär naturligt glada och lättsamma, skämtar och pratar, då kan man inte bli på annat än bra humör. Helt klart bäst är när någon kommer in, man får hjälpa den att hitta vad den söker och personen i fråga blir överväldigande tacksam. Kanske har de letat länge. Då känner man sig nyttig :mrgreen:

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

2 reaktioner till “Jobbhelg”

Kommentarer inaktiverade.