Mer tid, tack.

Mitt dygn hade behövt vara dubbelt så långt just nu! Varför blir det alltid så innan jul? Av någon anledning upplever jag det också som att man har mer att göra i skolan innan jul också än vad man har när man slutar på våren. Hösten är alltid späckad med saker som ska göras. Jag längtar till döds nu efter julledigheten. Har iofs lite skoluppgifter som ska göras då men det känns ändå som om jag kommer kunna slappa ganska mycket. Minns förra julen när jag och Nicklas låg hemma och kollade på Desperate Housewives boxarna, heeeela dagarna! Fy så gott! 😉

I helgen som var hade vi julmarknad på gjuteriet. Jag och Ellinor fixade med förberedelserna på fredagskvällen. Höll på mellan 17-21.30, är la ungefär så lång tid det brukar ta. Chefen bjöd på pizza som tack för hjälpen. Vilken lyx! Behövdes verkligen där på kvällen för jag var sååå hungrig. Gamla chefen Yvonne var där och hjälpte till lite att tömma ett av rummen. Kul att träffa henne igen!
Jag jobbade inte mer den helgen men var där och kollade läget både på lördagen och söndagen. Då var det bra med folk i rörelse i butiken så jag hoppas att knallarna sålde bra.

I lördags drog vi också en sväng till Vmo för att shoppa lite juklappar. Det gick sådär, jag hittade 1… Var så mycket folk på stan, hade tydligen lyckats pricka in den dag då de hade julmarknad. Vi tog med Fia så hon fick glutta på folk. Fy fan vilket bra raggningsknep hon hade varit om Nicklas varit 15 år yngre. Alla småbrudar var impade! ”Åhhhh” hörde man vart man än gick. Små killarna verkade mest tycka att hon var ful eller cool, ”öhh kolla hunden” :mrgreen:
På lördagskvällen hämtade jag upp Linda så åkte vi ner till Cina. Skulle vidare till Schoughs loge sen. Jag var kvällens chaffis. Tur var väl det för då kunde jag åka hem tidigare 😉 Nä, Schoughs är nog inget för mig längre. Förr tyckte jag det var skitkul att åka dit men nu, ähh är ju mest yngre som studsar runt. Men å andra sidan tycker jag ju inte direkt att det är roligt att åka ut någonstans. Jag och Linda åkte hem vid 12. När jag kom hem fick magont. Får nästan alltid det när jag år ute. Kvittar om jag dricker eller är nykter. Tror att jag fick ont för att jag åt en bulle och drack juice hos Linda där på natten. Min mage pallade nog inte det. Blev lite orolig först att jag fått magsjuka för chefen drabbades tydligen av detta under fredagsnatten och jag satt ju bredvid honom när vi käkade! Men det blev ingen magsjuka. Lyckades somna tillslut och när jag vaknade hade det gått över.

När jag vaknade ja, stress stress stress! In i duschen, fixa sig iordning och sedan åka till mormor för att lämna Fisen. Vi skulle nämligen på julbord. Nicklas hann ju inte bli färdig naturligtvis så jag fick hämta honom sen. Hann med en snabbvisit på gjuteriet också, köpte lite te. Vi mötte upp mamma-familjen och sen bar det av mot High Chaparall. De har ett jättefint julbord. Men i år beslutade jag mig redan innan för att bara käka det kalla, är ju ändå bara köttbullarna jag gillar på det varma, och att dessutom inte äta så jäkligt som förra året. Då mådde jag skit hela kvällen sen. Men jag åt precis lagom den här gången och mådde toppen när vi åkte därfrån, vilket var tur eftersom vi skulle på kalas hos Nicklas syster och äta ännu mer mat! Kunde inte låta bli, det var ju exotisk planka! Mamma och Nicklas blev upprörda över att Ris á la Maltan var slut på julbordet! Lite dåligt på ett julbord kan jag väl hålla med om… Sen snackade Nicklas med en på sitt jobb som sa att den var slut när de var där också! Det borde de väl ändå kunna beräkna. Men det är la alla äckliga ungar som föräldrarna tvingar med som inte äter annat än köttbullar och Ris á la Malta…

 På julbordet

I måndags ville Nicklas åka till Netonnet och köpa en systemkamera. Bara sådär. Eller inte riktigt kanske. Jag har nämligen tjatat ett tag nu på att vi borde skaffa oss en riktigt kamera. När jag var hos Cina i lördags visade hennes snubbe Anders några bilder som han har tagit med sin systemkamera och jag blev impad. Mest impad blev jag av de foton han tagit av sådana där, ja vad heter det nu då, Formel 1 bilar tror jag. Han hade fotat när de körde (de kör snabbt!) och bilden var perfekt. Perfekt! Imponerande. Detta tjatade jag naturligtvis ganska mycket om resten av helgen så jag antar att Nicklas tillslut tröttnade på tjatet och köpte en kamera istället. En Nikon D60 blev det. Den duger till oss. Men jag blev helt chockad när jag insåg att man inte kan kolla i den där stora rutan när man ska ta kort, man måste kolla i det lilla hålet! Fy fan va svårt! Får träna på det där. Nu får man stå ut med att bli fotad på alla håll och kanter. Nicklas springer runt med kameran all ledig tid och fotar vad som kommer i hans väg, sen är det min uppgift att sitta och radera 😉 Vi passade på att gå in på Ge-Kås också när vi ändå var där nere. Fy fan vilka köer det var ut! Klockan var halv 8 när vi ställde oss i kö och då hade de bara igång typ varannan kassa och köerna gick bort förbi maten! Men vi hade flyt och lyckades kasta oss in i en nyöppnad kassa så väntan blev inte jättelång.

fia-vaktar-ullaredskassarna.jpg  fia-ny1.jpg  fia-ny2.jpg 

fia-ny3.jpg  fia-ny4.jpg

I tisdags stannade jag kvar i Halmstad och shoppade juklappar. Fick ihop en hel del, tack och lov! Snart klar nu. Vet i alla fall vad jag ska ha mer så man slipper vara kreativ. Snöade på ganska bra när jag sprang runt, såg ut som en blöt hund tillslut. Åkte väl därfrån vid halv 7 så det var gott att komma hem och slänga sig i soffan sen.

Ikväll ska jag iväg med tjejerna till en blomsteraffär för att pyssla. Ska bli kul! Vi kör på en sådan här grej i år istället för att byta julklappar. Får plocka fram min kreativa sida lik förbannat idag då :mrgreen:

Nu är det dags för morgonpromenad med hunden och sen plugg plugg plugg plugg plugg innan Anna kommer hit och hämtar mig.
Tjing!

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.