Ny färg

Nu har jag varit hos frissan och färgat håret. Mörkt med röda slingor blev det. Så skönt med lite färg! Jag har varit gråhårig för länge nu 😉
Hon fick klippa till luggen också. Klipptes lite annorlunda mot hur jag brukar klippa. Liksom kort under och långt över. Hahaha, det lät ju beskrivande! I alla fall så ser luggen ut som vanligt, kort på ena sidan och lång på den andra, men ajg tror att den kommer bli enklare att göra iordning nu. Eller tja, känner jag mig själv rätt kommer jag väl slita mig sönder och samman av irritation över en bångstyrig lugg. Men snyggt blev det i alla fall. Nu ska jag bara ge fan i att klippa den själv! Det är så när man har lockigt men vill ha rak lugg. Men hon fick inte klippa håret. Eller fick och fick. Jag avr nämligen inte hos mi vanliga frissa. Fick ju rabatt 20% på en behandling hos denna frissan på tjejkvällen, kände att jag borde utnyttja det. I vilket fall som helst så har jag klipptid bokad hos min vanliga frissa om två veckor. Bokades för lääääänge sedan då hon har mycket långa köer. Ville inte avboka det nu.
Jag står i lite av ett dilemma där mitt dåliga samvete styr. Har klippt mig hos min vanliga frissa i ung. 4 år nu. Trivs med henne och så. Utom det med att man måste vara ute i så god tid för att få en tid när man vill. Men hon vet hur jag vill ha det, har lång erfarenhet och så där. Sen har vi då tjejen som jag var hos idag. Träffade henne via hundklubben där hon är ledare för agilityn. Nicklas och Linda klipper sig hos henne och så. Man kan få tider relativt snabbt. Hon är duktig. Smidigt om man skulle behöva klippa luggen någon gång extra sådär, hon finns på orten liksom. Fatta ni dilemmat? Jag får dåligt samvete för jag borde la klippa mig hos båda? Jag brukar ju byta frissa efter några år. Har man varit ett tag hos en så kanske det är dags att gå vidare? Men nä, då får jag dåligt samvete… Det hade varit enklare om en av dem var dum eller dålig :mrgreen:

Jag hade en frissa i Halmstad som jag avgudade. Fy fan va bra hon var! Hon var inte färdigutbildad utan hade ett praktikår eller vad det nu var. Först tog jag henne för att hon  var billigare men sedan var det av en helt annan anledning. Jag har aldrig varit så nöjd med mitt hår som när jag gick från henne. Hon fixade det precis så som jag ville ha det utan att jag behövde säga nåt. Det, mina vänner, var kemi. Men sen flyttade jag och hon gick sin utbildning i Norge om jag inte minns helt fel så i Halmstad finns hon nog inte kvar. Ahhh det var tider det.

Innan dess klippte jag mig i Hylte på någon salong. Där var jag länge. Tror det var mamma som bestämde att vi skulle börja klippa oss där. De gjorde min balsfrisyr. Ett tag klippte jag mig på drop-in här i Sms. Det har jag gjort lite till och från sådär. Smidigt när man inte behövde beställa tid utan bara kunde gå dit. Jag är ju sån där som kommer på pang bom att jag måste klippa mig och då ska det helst ske dagen efter liksom. Just det, sen var jag ju hos frissan bredvid drop-in ett tag också. Hon hade ett bra schampo som jag använde. Vad heter den salongen då…? När jag var mindre klippte vi oss hos en frissa utanför Burseryd. Hon var bra. Gillade att sätta upp mitt hår bara för att hennes döttrar aldrig lät henne göra det. Sen hamnade jag i samma klass som en av hennes döttrar på högstadiet, komiskt. 

Nähe, nog med frissanostalgitripp, tillbaka till verkligehten och det dåliga samvetet ;-) 

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

2 reaktioner till “Ny färg”

  1. Jag kommer ihåg när jag bytte från min första frisörska (den jag klippt mig hos ända sedan jag var 2 år) till en annan. Jag kom precis från den nya frisören men kom på att jag glömt att köpa vax. Jag gick därför in till min gamla frisör och köpte det där. Det kändes inte så bra när hon sa ”vad fin du är i håret”. Det kändes som ett svek från min sida…

  2. Fy fan så pinsamt! Med andra ord så gäller då regeln ”bytt är bytt och kommer aldrig igen”, när det gäller frisörer då? Undrar hur frissorna tänker, om de känner sig svikna?

Kommentarer inaktiverade.