Vad hände?

Vi satt här i soffan i godan ro. Jag oroade mig över juicen och läste bok, Fia sov. Plötsligt började det hagla. Mycket! Regn och hagel vräkte ner. Det blåste. Oj oj oj vad det blåste! De klena granarna bakom grannens lutade oroväckande. Sen kom åskan. Det blixtrade och mullrade. Pang sa det både på framsidan och baksidan av huset. Fia flög upp och började skälla. Jag for ut på vernadan. Ingen rolig syn. Mina fina koziolplattor låg utspridda över hela verandan. Gröna väskan med blommor hade vält, mina lyktor hade vält, glaset i den stora lyktan hade krossats. Jag började plocka in grejerna men det var inte det lättaste för det haglade och blåste så otroligt mycket. Tittade ut genom altandörren och såg att det låg en tegelpanna på marken. Shit! Bara inte vinden får tag i fler. De stuprör som Nicklas ställt mot väggen välte och rullade ut på gräsmattan.
Ringde Carro (igen), hos henne hade vädret varit detsamma. Regn, hagel, blåst och åska. Här avtog det medan vi pratade. Allt som allt kanske det hela varade i 10-15 minuter. Några minuter senare sken solen vilket den gör fortfarande.
Vad var det?
Har aldrig varit med om så snabbt väderomslag. Inte i Sverige i alla fall. Nicklas fick komma hem och äta för hela Gvd var utan ström tydligen. Internet låg nere här hemma ett tag. Läste på Radio Jkpg att hela Jönköpings län har haft problem med strömavbrott pga av starka vindar, tydligen var det värst här i Gvd kommun.

Nu jäklar måste plåtslagaren kommer hit och fixa det sista på taket. Kan ju inte riskera att de där satans pannorna som vi kämpar upp ska fall ner igen 😉

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

2 reaktioner till “Vad hände?”

Kommentarer inaktiverade.