Jag ogillar en aning

Jag är inte så förtjust i den nya hundcoachens metoder i det där programmet på tv4+ som går just nu. Han drar och sliter och slänger runt hundarna. Inte en gång har jag sett honom använda godis som beröm. Överlag verkar det vara lite klent med berömmet… Det är ju trots allt ett djur, ett djur gör inget som den själv inte tjänar på. Varför skulle den? Målet kan man uppnå antingen genom godis, lek och skoj eller använda hundcoachens metoder, lite hårdare så att säga… Visst kan väl det behövas ibland också men i det långa loppet tror jag inte att du får en värst lycklig hund på det sättet. En hund som lyder för att den är rädd är väl inget man vill ha!?
Jag skulle önska ett hundprogram där man tränar ”vanliga” hundar med de metoder som man överlag använder på Brukshundklubbarna idag. Inga fler ”problemhundsprogram” tack, det ger så skev bild. Det är inte särskilt många hundar där du faktiskt fysiskt behöver ta tag i hunden, likt hundcoachen gör, för att lyckas träna den.
Gärna program där man presenterar raser så att folk kan få information om vilken hund som passar dem. Det är ju ett sort problem idag. Barnfamiljen som ska ha sin första hund skaffar Rottweiler för att de är söta. Pensionären som alltid har haft Schäfer får tag i ett energiskt exemplar och inser inte att åldern har tagit ut sin rätt. Den coola killen skaffar en Amstaff/pitbullmix som penisförlängare för lördagskvällarna. Pappa skaffar en skällig chihuahua till 7-åriga dottern som snabbt hamnar under hunden i rangordningen.
Stereotyper? Javisst, men de finns. Och det borde tv uppmärksamma!

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.