Intressanta tankar

Skådespelaren Benny Haag berättar idag i Expressen om sitt tidigare alkoholmissbruk. Han har en intressant tanke kring problemet med en ökad alkoholkonsumtion och jag gillar speciellt hur han tar upp otrevliga händelser där alkoholen varit den stora boven. Tycker också att han i artikelns slut har en intressant kommentar kring hur vi för några år sedan aldrig hade kunnat föreställa oss rökfria restauranger t.ex. Det hela handlar om en attitydförändring.

Inte för att jag är helnykterist men jag håller med om att svenskarnas alkoholkonsumtion har gått för långt. Det är illa när folk behöver ta till alkohol  ”för att slappna av”, ”för att ha roligt”, ”för att orka med vardagen” osv.
Jag hoppas att mission nr.1 i Benny Haags arbete blir att påverka attityden till en noll tolerans mot alkoholkonsumtion innan 18-års ålder. Det tycker jag är en självklarhet. Även en hårdare koll i våra tullar för att stoppa smuggelspriten så att folk antingen tvingas lyfta på röven och åka till Tyskland själva eller så att snålisarna tvingas ta sig till Systemet.

Btw, Fanta är gott!

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

En kommentar till “Intressanta tankar”

  1. Den där reklamen på teve är ju bra:
    ”Den är med vid bilolyckor, vid överfall, vid drunkningsolyckor, vid misshandel…. o.s.v.”

Kommentarer inaktiverade.