Utställningskurs

Idag var det utställningskurs på brukshundklubben här i Sms. Superkul var det! Vi hade duktiga ledare som verkligen kunde det där med utställning. Det var inte så många deltagare vilket gjorde att alla kunde få hjälp. Vi fick en del bra tips att tänka på.
Jag höll dock på att bli gaaalen på Nicklas. Var nämligen han som gick med Fia, jag fick stå vid sidan av och titta på. I alla fall, jag blev galen på att han inte kan vara rolig. Alla de andra gullade och puttinuttade med sina hundar för att få deras uppmärksamhet medan Nicklas drog och slet i kopplet istället för att använda rösten. Ett tag lyfte han t.o.m. henne i kopplet för att få henne att inte nosa i backen! Ja jisses. Utställning 1 maj, wish us good luck… 😉 Nädå, han fick henne tillslut att gå riktigt fint och stå still i snyggve-ställning på bordet, så det ska nog gå. Nicklas är dock lite dålig på att träna kontakt och då blir det som det blir. Tur i alla fall att jag kunde hålla tyst och inte lade mig i hela tiden. Vet ju själv hur irriterande det är när han gör det när jag och Fia går nybörjarkursen. Gör det bättre själv liksom, känner man.
Alla andra hundar som var med idag somnade säkert direkt vid hemkomst. Vi snackade om det innan vi åkte hem, hur trötta våra små liv skulle vara ikväll. Fia måste ha missuppfattat detta för hon sprang runt här och jagade katterna och hämtade tuggben. Det var fullt ös på henne! Sov hund, SOV! Matte och husse behövde ju sova liksom 😉 Men vi åkte till pappa en sväng istället, så fick hon busa av sig med Tessie och Helge. Sen slockande hon minsann nästan på väg in från bilen när vi kom hem. Nu ligger hon här och snarkar i soffan. Min lilla Fia-fis.

utstkurs3.jpg   utstkurs4.jpg   utstkurs.jpg
”Stå fint nu Fia, stå FINT säger jag. Neeej, inte sitta!”

utstkurs2.jpg
Kli-Fia in action. Jag fattar inte varför hon alltid ska hålla på med det när man är på utställning/tränar utställning. Nån fixidé hon har…

utstkurs5.jpg   utstkurs6.jpg 
”Vad fasen gör jag här!?”

utstkurs1.jpg
SnyggoHelge visar hur man ska hoppa hinder.

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

2 reaktioner till “Utställningskurs”

Kommentarer inaktiverade.