Spännade bok – läs den!

Ett utdrag ur en sammanfattning av innehållet i en av de böcker som vi har som kurslitteratur för tillfället:

”Den traditionella diktomin (motsättningen) mellan tänkande och kroppens aktiviteter, mellan själen och kroppen och mellan verbalt och ickeverbalt, granskas kritiskt. Därefter diskuteras användningen av ett vertikalt/hierarkiskt medieringsbegrepp som ser skriftspåket som den mest betydelsefulla medieringen i såväl skola som samhälle. Mot detta föreslår vi ett horisontellt medieringsbegrepp som bättre täcker in mångfalden av medieringsprocesser i såväl dagens samhälle som i människans liv, och som beaktar medieringarnas olika funktioner samt olika konstarter och genrer.”

Man blir ju bara sååå sugen på att läsa denna boken när sammanfattningen är så klar, tydlig och intressant. Men det är ju inte mkt att välja på, bokjäveln är obligatorisk.
Om någon blir dödligt sugen på att läsa den heter den ”En kulturskola för alla – etetiska ämnen och läroprocesser i ett mediespecifikt och medieneutralt perspektiv” skriven av Marner och Örtegren. Kan tänka mig att det blir rusning till biblioteken nu…

Btw, jag måste ha klarat tentan idag! Skrev som en liten gnet i 3 timmar. Underkänner hon mig nu kommer jag bli very very pissed.

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.