Blev lite upprörd

Läste i morse lite inlägg på diverse djurforum. Blev då en aning irriterad på folks åsikter om ekonomi v.s. husdjur. Många köper ett djur utan att egentligen ha råd med ”driftskostnaden”. Om djuret t.ex. blir sjukt resonerar man helt sonika att man inte råd att åka till veterinären. Jag förstår inte det, jag förstår det verkligen inte. Ett annat exempel finns när det gäller avlivningen av sitt djur. Det finns de som resonerar att ”ett hagelskott i pannan” är det rätta. Jag förstår inte det heller. Om man har råd att skaffa ett djur bör man väl ha råd att betala avlivningskostnaden hos en veterinär, det är väl det minsta man kan offra på djuret som har varit ens trogna kamrat i flera år?
Blev så irriterad att jag bara var tvungen att posta ett inlägg på ett av forumen, kopierar in det här också. Kanske finns det någon som får sig en tankeställare.

När jag läser olika trådar i det här forumet, och på andra liknande, slår det mig att många inte verkar ha råd med sina djur. När djuret blir sjukt och kräver veterinärvård är det skrämmande ofta man ser kommentarer som ”Jag har inte råd”. Detta är för mig helt ofattbart! Hur tänker man när man tar hem ett djur då man egentligen enbart har råd med ”inköpskostnaden”? Liksom ett barn kostar ett djur pengar, detta borde man ha med i beräkningen redan innan man plockar hem det gulliga husdjuret. Om man har svårt att få ihop ekonomin bör man väl ändå avstå från att skaffa ett djur. Hur tänker folk?
En del sparar pengar till sina barn, man har back-upp sparkonton som en säkerhet för oförutsedda utgifter. Varför kan man då inte ha ett djursparkonto där man sparar pengar till just sådana situationer som ett akut veterinärbesök?
Det är så otroligt tråkigt att läsa ”Jag har inte råd”, tråkigt och pinsamt. Pinsamt för ägaren som inte själv verkar förstå hur illa det är att fälla en sådan kommentar.

Det här inlägget riktar sig inte till någon speciell person på detta forumet eller något annat. Jag vill bara uppmärksamma folk på hur illa det låter när man inte har råd med sitt djur. Om någon känner sig träffad, bra! Det kanske blir början till en insikt som kan vara till lärdom för den vidare skötseln av ditt djur.

Mvh Josse

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

En kommentar till “Blev lite upprörd”

  1. mycket mycket bra!

    å andra sidan kan det också hända att man inte skulle hinna till vetrenären, ifall djuret är jätte skadat. sånt är hemskt med, då man är tvungen att skjuta det för annars hinner den dö innan man är framme. å inte kul när man tyckte om djuret. 🙁

    men om man tycker om djuret och liksom skjuter den bara för att det är enklare å billigare, som sagt, helt sjukt och dåligt!

Kommentarer inaktiverade.