Kattens ägare är funnen

Idag satt jag och läste igenom en gammal Vmo nyheter. Såg en artikel om en bortsprungen katt. Den var svart och vit och hade varit borta från sitt hem i ett halvår. Hans hem låg här utanför samhället. Jag såg direkt att det var den svart/vita som blev överkörd härutanför för någon vecka sedan. Ringde Nicklas och kollade om kattens vita tecken stämde överrens med hur han kom ihåg den. Jomenvisst var det rätt katt!
Jag körde ägarens namn i hitta.se, tack och lov fanns det bara en enda med det namnet här i byn. Han blev glad att jag ringde så de slapp leta och fundera mer över katten. Jag sade inget om i vilket dåligt skick katten var, det kändes onödigt. Tyckte synd om mannen som förlorat sin katt. Den hade visst haft halsband vid försvinnandet men sådant kan ju lätt fall av.
Därför ska man ALLTID öronmärka och /eller chippa sina katter. Det kostar inte många kronor, har man råd att skaffa katt har man råd att åtminstone öronmärka. Tänk också på att öronmärkningen kan försvinna efter några år och bör då fyllas i. Vi måste vara rädda om våra små djur, vi är allt de har.
Med de visdomsorden sagda ska jag nu lämna soffan och gå ut med hunden en sista gång för dagen.

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.