Påskmiddag

Jag gillar att hålla på traditioner. Även om jag och Nicko sitter ensamma här hemma idag och glor på varandra så ska det jäklareme ätas påskmiddag! Nu är ju inte matlagning min starka sida. Dessutom har jag, se föregående inlägg, redan spenderat skrämmande mycket tid i köket idag. Därför fick det bli en snabblagad påskmiddag. Men eftersom jag är kvinnan över snabbmat så kändes det ganska lugnt.

Påskmiddagen på Vikaholm bestod utav:

prinskorv-och-kottbullar.jpg  Köttbullar och Prinskorv från ICA, en självklarhet.

senapssill.jpg  Senapssill, mumma!

potatisgratang.jpg  Potatisgratäng finns att köpa på påse på ICA. Bara att hälla i önskad mängd i en form och in i ugnen. Perfekt!

crostini.jpg  Lökcrostini. Alldeles egenhändigt gjorda från ett recept på Aftonbladet. Observera ingen snabbmat, liten miss från min sida.

fetaost-och-tomater.jpg  Fetaost och Tomater. Väldigt påskigt. Det är faktiskt ganska logiskt om man tänker efter. På Jesus tid offrade man ofta lamm och det är ju för Jesus skull vi firar påsk. Lamm är därför en vanlig maträtt på de flesta påskbord. Lammets morsa heter fåret och hon är egentligen ganska lik geten. Det är från geten man får fetaosten. Därför bör fetaost vara med på påskbordet, helt och hållet logiskt. 

paskmust.jpg  Sist men absolut inte mindre viktigt för det är påskmusten. Det måste vara Apotekarnes, annars kan det va! Nicklas sa precis att Apotekarnes must är lika fin som ett årgångsvin. Inte nog med att det rimmade, det är sant också! 😉

Nu är vi mätta och troligtvis lite fetare också. Det får bli soffliggande och matsmältning resten av kvällen.
Glad Påsk igen!
Btw så snöar det ute nu… suck…

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.