Dumlekakor

Efter att ha skjutit på det i en hel evighet tog jag idag äntligen tag i bakandet. Dumlekakor var det som stod på att-göra-listan. Ingredienserna har väntat i skafferiet i en vecka och idag kom de alltså äntligen till användning. Jag är helt galen i Dumlekakor men nu gäller det tusan att ha karaktär och inte käka upp dem innan vi hinner bjuda ev. besökare 😉 Det kan bli svårt men jag får vara hård mot mig själv.
För er som tycker Dumlekakor verkar låta mumsigt (vilket det också är) kommer receptet här:

DUMLEKAKOR
– 200g margarin
– 3 dl vetemjöl
– 1 dl strösocker
– 1 tsk bakpulver
– 12 st Dumlekolor
– 1 ask Noblesse
– 24 st folieformar

Gör så här: Blanda margarin, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg. Ställ degen kallt i ca 30 min.
Dela degen i 24 lika stora deler, rulla dem till bollar och tryck ner i formarna. Dela sedan dumlekolorna på hälften och tryck ner en halva i varje degboll. Grädda mitt i ugnen på 200C i ca 10 min. Ta ut kakorna, lägg en Noblesse på var och en innan de kallnar så chokladen smälter. Ställ kakorna i kylen.
Ger 24 st kakor.
Käka och njut!

dumlekakor.jpg

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.