Påsk

När jag var liten kändes påsk lika stort som självaste julafton. Hela veckan innan påsk hade jag och min bror varsin porslinshöna som värpte godis eller pengar varje morgon. På Påskafton låg det alltid en lapp i hönan där det stod något klurigt om ett ställe i huset. När man väl listat ut vilket ställe lappen syftade på fann man en ny lapp med samma klurighet där. Tillslut kom man fram till slutmålet, ett stooort påskägg fyllt med godis! Dessutom hade vi turen att ha en mormor som var polare med påskkärringen Winnie som brukade dumpa av en massa spännande saker hos oss eller mormor varje påsk.
Winnie dumpar fortfarande av grejer till oss på påsk. I år kom hon med den här söta blomman och en massa godis.

paskblomma.jpg

Hönan hos mamma hade lyckats värpa ut lite money i år, påskäggsjakten har dock reducerats till mamma-hittar-godisägg-i-skafferiet istället. Men det går bra det också 😉
Annars måste jag säga att påsken inte märks så tydligt hos oss. Jag har en snyggvehöna (från Winnie om jag inte minns helt fel) stående på öppnaspisen. Det var väl det.

paskhona.jpg 

Verandan har också fått sig lite smyckning, om inte påskig så i alla fall vårig.

varig-veranda.jpg    varig-blomma.jpg

Glad Påsk!

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

En kommentar till “Påsk”

Kommentarer inaktiverade.