Dumlekakor

Efter att ha skjutit på det i en hel evighet tog jag idag äntligen tag i bakandet. Dumlekakor var det som stod på att-göra-listan. Ingredienserna har väntat i skafferiet i en vecka och idag kom de alltså äntligen till användning. Jag är helt galen i Dumlekakor men nu gäller det tusan att ha karaktär och inte käka upp dem innan vi hinner bjuda ev. besökare 😉 Det kan bli svårt men jag får vara hård mot mig själv.
För er som tycker Dumlekakor verkar låta mumsigt (vilket det också är) kommer receptet här:

DUMLEKAKOR
– 200g margarin
– 3 dl vetemjöl
– 1 dl strösocker
– 1 tsk bakpulver
– 12 st Dumlekolor
– 1 ask Noblesse
– 24 st folieformar

Gör så här: Blanda margarin, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg. Ställ degen kallt i ca 30 min.
Dela degen i 24 lika stora deler, rulla dem till bollar och tryck ner i formarna. Dela sedan dumlekolorna på hälften och tryck ner en halva i varje degboll. Grädda mitt i ugnen på 200C i ca 10 min. Ta ut kakorna, lägg en Noblesse på var och en innan de kallnar så chokladen smälter. Ställ kakorna i kylen.
Ger 24 st kakor.
Käka och njut!

dumlekakor.jpg

Comments are closed.