Josse i blåbärsskogen

Nu har jag och Fia-fis varit ute en sväng i skogen och plockat blåbär. Inte sådär väldans mycket, men lite grann som kan vara bra att ha i frysen. Jag har inte ro att gå där och plocka i en evighet så det har blivit några korta rundor nu i veckan istället för att ta allt på en gång. Idag var myggen så jäkla på också att jag höll på att bli galen. Mitt på dagen, mygg! Usch vilka kräk. Fia tycker att det är skittrist att plocka blåbär för jag binder henne vid ett träd och sen får hon sitta där och glo tills det är dags att byta plockställe, och då binder jag henne vid ett annat träd 😉 Går inte att ha henne lös för ”vår” skog är snarare en dunge mellan två vägar.

Igår jobbade jag och dagen förflöt bra. Lite segt, märks att sommaren, och därmed turistruschen, börjar gå mot sitt slut nu. Jag var i alla fall hungrig som en gnet efter jobbet så det fick bli en korv på macken innan vi åkte till mormor, och där blev det fika :mrgreen: Men jag var ganska hungrig ändå när vi kom hem sen. Hade tänkt att vi skulle grilla men vädret ville inte detsamma. Blev ungspotatis med marinerade fläskkotletter och majskolvarna stekte jag i grillpannan, funkade fint det också. Idag har Nicklas lovat att han ska göra plankstek till mig. Det är Nicklas one and only maträtt 😉 Men gott är det i alla fall!

Var och hämtade tapeterna till övervåningen och hallen i fredags. Goodbye 4300:-. Fast det var en positiv överraskning för jag hade räknat att det skulle gå på 5500:-, det är väl skönt att det kan gå på rätt håll någon gång 😉 Men tapeterna ska ju sättas upp också…
Jag bläddrar runt i Ikeas nya katalog på nätet hela tiden nu. Hade önskat att de skickat ut papperskatalogen nu också. Känns bättre att kika i en ”redig” katalog än nätversioner. Finns mycket fint i alla fall. Jag drömmer redan om nytt köksbord och nya köksstolar. Det ska ju dit när uterummet är klart. Men i vår renoveringstakt hinner de aktuella köksborden bytas ut hundra gånger om i Ikea katalogen 😉

Nu ska jag ta en tur till miniväxthuset och se om där finns några röda fina tomater till planksteken. Mums!

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

2 reaktioner till “Josse i blåbärsskogen”

  1. Svar:Usch och fy, jag har aldrig haft löss men jag kan tänka mig att de kliar. Ja jag kände samma sak, att bäst man backar haha…

Kommentarer inaktiverade.