Det var bättre förr

Idag har flera skolor sin skolavslutning har jag förstått. Jag tycker så synd om alla skolbarn som får trist väder på sin avslutning. Vilken tråkig start på sommarlovet!
Jag vågar påstå att det var betydligt bättre väder när jag hade skolavslutning inför sommarlovet som liten. Kanske inte under högstadiet och gymnasiet, men under låg- och mellanstadiet var det baske mig fint! Anledningen till att jag känner mig säker på min sak är att vi haft som tradition att åka till Hörsjöbadet i Sms efter varje skolavslutning. Det hörde till, liksom att käka jordgubbar ute och få en sommarpresent av mamma. Hmmm, varför slutade mamma egentligen med sistnämnda 😉

Vår skolavslutning på Skphskolan var fantastisk! Vilka underbara minnen man har från det. Vi började öva långt innan skolavslutningen på uppträde och sång. Varje skolavslutning hade nämligen ett tema. Ett år var det Astrid Lindgrens sagor, det minns jag tydligast, mest eftersom lillebror Dale då var negerkung och stod framför alla föräldrar och barn och vickade på rumpan med en imponerande kraft. Vi har det och skratten som följde på film… 😉 Folk talar om denna gulliga dans än idag. Han var inte den som var den min bror.

Vår skolavslutning var alltid i Missionskyrkan i Skph och om jag inte minns helt fel gick vi dit från skolan med flaggor i händerna. Kyrkan var alltid utsmyckad med blommor och runt ingången fanns björkris. Vi sjöng, spexade och någon lärare höll tal. Sedan minns jag att man gick ut till gräsplätten på baksidan och träffade den väntande familjen. Sedan tog man en massa kort. Ett år ramlade Dale in bland en massa nässlor som fanns där i skogsdungen om jag inte minns helt fel. Typiska brorsan att sabba den goda stämningen 😉

Sedan sa man i alla fall hej då till klasskompisarna och åkte hem, för de där jordgubbarna och sommarpresenten väntade ju. Och solen sken, alltid.

Kan någon med minnen från denna tid bekräfta, eller kanske dementera, om mitt minne från våra skolavslutningar stämmer?

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

2 reaktioner till “Det var bättre förr”

  1. Japp, det stämmer! Hemma blev det alltid glass, eller t.o.m tårta ibland. Och så sprang man runt i solskenet och lekte och var glad över att sommar lovet hade kommit! =)

  2. Vi hade också alltid fint väder på skolavslutningarna nere i skåne:) vi fick alltid glass av fröknarna när vi var i klass rummet innan kyrkan. Fina tider:)

Kommentarer inaktiverade.