Ny story från Högskolan i Halmstad

Jaha, då var det dags för en sådan där härlig liten story från den underbara högskolan i Halmstad. Är det bara jag som drabbas?

För två veckor sedan kontaktade jag Högskolebiblioteket angående en uppsats jag ville beställa från Uppsala Universitet. Hon jag talade med i telefon var väldigt trevlig och trodde inte att det skulle bli några problem men påpekade att jag måste komma till biblioteket och göra beställningen då jag inte var inskriven på biblioteket. Därför, under nästa besök i Halmstad, onsdagen veckan efter, gick jag dit för inskrivning och beställning. Förstnämnda gick bra men sen blev det värre…. Den nya damen jag talade med var inte alls lika postivt inställd till min beställning, av någon anledning, och förklarade att man inte brukar kunna få ut sådan här uppsatser. Men hon lovade att höra av sig. Då jag inte hörde något under den kommande veckan ringde jag i morse till biblioteket. En ny trevlig tjej lovade att maila när hon visste hur det hade gått för min uppsats. Klockan 15:19 får jag ett mail om att det inte gick att ta hem uppsatsen. Klockan 15:42 får jag ett nytt mail där det står att beställningen av uppsatsen är genomförd… Hmmm… Jag ringde då till biblioteket, igen. Nej, det hade inte gått att beställa uppsatsen. Det hade blivit något missförstånd någonstans på vägen tydligen men uppsatsen gick alltså inte att beställa. När vi lägger på lyfter jag återigen luren och ringer själv till det pedagogisk institutet  vid Universitet i Uppsala. Ytterligare en trevlig dam svarar. Hon låter förvånad då jag säger att högskolebiblioteket inte kunde hjälpa mig få hem uppsatsen. ”Inte?” säger hon frågande och hjälper mig sedan, på mindre än två minuter, att beställa hem uppsatsen, till min egen dörr kommer den, inom en vecka. Var det så svårt egentligen?

Lärdom: Be inte om hjälp, lös saker och ting själv istället.

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.