Äventyrlig natt – Katt till salu!

Plutten beslutade sig för repris i natt. Vi vaknade av att han rusade runt som en dåre med en livrädd mus framför sig. Musen smiter in under sängen och då ger Plutten upp, han tycker han har gjort sitt liksom. Tillhör inte ovanligheterna det där… Han tar ofta hem levande djur som han sedan tappar bort. Om han inte plockar hem roadkill då vill säga… Eftersom vi inte kände oss så bekväma med att veta att det låg en levande mus under sängen fick vi masa oss upp och börja leta, klockan var då halv 3 på natten! Inte riktigt vad man känner för att göra då. Vi tände upp alla lampor, lyfte bort sängen och började leta. När Nicklas fick syn på den stackars musen tänkte vi be Plutten om hjälp att ta den men det funkade ju inte så bra. Plutten kände inget behov alls av att jaga den där musen längre och vips så drog den lilla musen iväg tvärs över rummet. Fan fan fan! Vi har ju inte alls mycket grejer i den änden…alls….typ. Vi drog ut sofforna, flyttade pärmar, röjde i kartonger, lyfte på sladdar, lös med ficklampa… Efter mycket letande lyfte jag på en av de klädlådor vi har under sängen och där låg en mus! En mycket platt och stel mus. Troligen då alltså inte den musen vi letade efter med andra ord utan snarare ett tidigare offer inburet av den jävla katten! Vi fortsatte leta en stund till men sen fick vi ge upp. Att då, efter nästan 1 timmes letande, försöka somna om var oerhört svårt. Dels för att jag kände mig orolig över att behöva vakna upp med en mus bredvid mig i sängen, men också för att man var så pigg! Snurrade länge sen innan jag kunde somna och vaknade sedan skittrött i morse och med en förbannat otrevligt morgonhumör. Men det får man faktiskt ha när man varit med om det jag var i natt! Från och med nu får Plutten vara i källaren på nätterna. Det finns både mat och kattkorgar där nere och vill han gå ut är det bara att hoppa igenom kattluckan. Det går inte ha öppet ner till källaren på nätterna om han ska hålla på så här! Ester, som har samma dygnsrytm som vi, dvs sova på nätterna och vara vaken på dagarna, får vara kvar här uppe hos oss. Hon sover ganska länge på morgonen också så man kommer inte behöva gå upp mitt i natten och släppa ut henne. Men jag kan tänka mig att det andra monstret kommer skrika som bara den vid källardörren när han kommer in med sitt nattbyte…
Jag har sagt det förr och jag säger det igen, aldrig mer utekatt!!!

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

2 reaktioner till “Äventyrlig natt – Katt till salu!”

  1. Jag kom ihåg när Atlas släpade in en kaja en varm sommardag för några år sedan när ytterdörren stod öppen, och sedan släppde den, de va ett ”problem” kan jag lova dej. flaxade runt och sket hela tiden! Tur man inte har katt längre, de är bäst så;) då slipper man otrevligheter:)

  2. Åhh fy fan, det kan jag tänka mig inte var någon höjdare! Stackars kaja! Du kan får Plutten om du vill för just nu är han inte mycket värd 😉

Kommentarer inaktiverade.