Tisdag

Då var det tisdag igen. Vilken kass natt vi har haft! Jag kämpade på igår kväll för att palla sitta uppe och kolla på det där nya programmet, Misstänkt, på 4:an. Jag var så jäkla trött att ögonen gick i kors tillslut. Började kolla men gav sedan upp i en reklampaus. Varför ska det gå så sent!?
När jag hade sovit någon timme hörde jag hur Nicklas gick här och gromade och svor så att katterna slirade runt på golvet av rädsla för att sedan rusa ut genom luckan. Då var det tydligen någon av katterna som börjat spy så han ville ha ut dem fort. Det lyckades, tack och lov innan spyan kom så jag slapp torka… nästan i alla fall. Någon timme senare hör jag nämligen hur Nicklas skriker igen, då är det Fia som spyr! Suck, pust och stön, bara att masa sig ur den varma goa sängen och torka. Sedan vet jag att om hon inte äter efter en sådan spya kommer hon spy igen bara efter några minuter så jag fick hämta hundkex att mata i henne, mitt i natten! Tack och lov åt hon utan att kinka så det gick ganska snabbt och jag kunde hoppa ner i sängen igen. Efter någon timme hör jag att Plutten kommer in, han jamar, ganska högt, några gånger. ”Han har med sig något in” säger Nicklas och är helt bombis på detta medan jag tvivlade då det låter svårt att jama så högt samtidigt som man har något i munnen. Men det hade han, en död fågelunge. Förbannade katt! Kom aldrig och säg att katter inte ska matas för att de inte ska tappa jaktlusten, den här katten har fri tillgång till torrfoder och får burkmat 1 gång om dagen och nu har han den senste tiden plockat in byten flera gånger i veckan! Det här gången fick Nicklas gå upp. Sedan stängde vi källardörren så att katterna inte skulle komma upp, de hade orsakat tillräckligt den här natten. Efter den inicdenten sov jag dåligt då Fia helt plötsligt bestämt sig för att snarka megahögt! Höll på att bli galen! När jag väl lyckats somna dröjde det inte många minuter innan Ester drog igång, hon ville naturligtvis inte sova i korgen i källaren längre och protesterade högljutt. AAAARRRRRRGGGGHHHHHHH!
När min klocka väl rinde i morse var jag tröttare än när jag gick och lade mig i går kväll. I natt tänkter jag ta madrass, täcke och kudde med mig ner i källaren och sova där, blir lugnast så 😉

Den där muntliga tentan igår gick nog bra, tror jag. Man fick inte reda på någonting där och det var mycket svårt att läsa av examinatorerna. Den ena sa att vi hade gjort bra allihopa men den andra såg lite tveksam ut då. Det var några saker som jag inte kunde helt hundra så det kändes inte så bra. Blev pissförbannad på mig själv då jag vi fick frågan om en sak som jag precis läst om innan, kunde här hemma och pratade med gruppen om under förberedelstimmen, men ändå inte kunde 100 på tentan! Hallååååå pucko! Sen hade jag uppenbarligen förstått fel på det här med validitet och realibiltet. Jag kan förklara vad orden betyder men när jag sedan skulle berätta hur man kan använda de uttrycken i praktiken blandade jag ihop dem. Men jag tror ändå att jag klarade det okej. Om jag inte gjorde det är det en muntlig omtenta och i så fall hoppas jag innerligt att det blir på samma ord igen för då har jag ju redan grovjobbet gjort, måste bara hitta någon som kan förklara orden för mig också 😛

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.