Vad hände med sunt förnuft?

Kollar på en dokumentär på SVT1 om en kille som lider av drogmissbruk.
Han åker dit för misshandel (och lite annat) och får en 2-års fängelsedom. Under fängelsetiden är hamnar han lätt i bråk och  han  lider av självmordstankar och psykoser. Detta dämpas med, japp just det, tabletter. När tv-teamet besöker killen är han helt borta av alla tabletter, han pratar sluddig, har gått upp 30 kilo och verkar helt borta. Efter ett tag med detta tablettleverne i fängelset inser man att det inte funkar så värst bra och killen skickas på avvänjning. Är det bara jag som ser bristen av sunt förnuft i den här historien?  Man ger en drogmissbrukare som behöver hjälp med att bli av med sitt drogmissbruk tabletter i mängder så att han är konstant drogad, sedan blir man förvånad över att densamme inte blir ”bättre” utan att man tvingas skicka honom på drogavvänjning. Dumheten i hela situationen är så uppenbar att den inte behöver förtydligas.

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

En kommentar till “Vad hände med sunt förnuft?”

  1. Jag håller med dig. Jag vet en som försökte ta livet av sig med en massa sömntabletter. Han klarade sig å ambulansen hämtade honom. Vad tror du läkarna gör,jo dagen efter skickar de hem honom med en burk med piller.

Kommentarer inaktiverade.