Stjärnorna på slottet

Kollar på Stjärnorna på slottet nu. Blev irriterad på fru Schollin. Såg ni att hon hade keps på sig när de åt frukost? Keps! Vid matobordet! Nä vet du vad fru Schollin…
Eftersom det är Jonas Gardells dag pratar han en hel del. Bl.a. berättade han om hur folk i kyrkan stoppar honom när han ska ta nattvard och säger till honom att Gud hatar honom för att han är homosexuell. Jag är inte jätteförtjust i Jonas och tycker att han är lite för mycket men det han pratar om är intressant. Hur kan samma folk som snackar om människors lika värde inför Gud bla bla bla neka en människa den världen för att människan är den han är. Ofattbart! Kyrkans härliga dubbelmoral! Kasta första stenen den som…
Här i samhället hade vi en liknande situation i en av kyrkorna för några år sedan. En konfirmationslärare, vilken jag själv haft och tyckte otroligt mycket om, hamnade i kyrkans blåsväder pga sin sexuella läggning. Han var homosexuell och detta gillades inte av kyrkan. Om jag inte minns helt fel var det även föräldrar till dåvarnade konfirmander som ogillade det hela. Om jag sen inte minns fel, igen, hade de en omröstning i kyrkan om denna kille skulle få fortsätta vara konfirmationslärare. Jag har för mig att nej-rösterna vann…
Jag var så satans förbannad över det här. Hur gammal kan jag ha varit? 15 eller 16 kanske. Jag var pissförbannad och då tog jag ett beslut. Jag skulle aldrig beblanda mig med kyrkan eller den världen. Jag har därför svårt att förstå hur Jonas kan fortsätta att gå till kyrkan och ta den skit han tvingas utstå. Jag vet inte om man ska kalla honom stark eller dum i det beslutet.

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.