Fiskarna

Jag presenterar…………. fiskarna!!!!!!!!!!! Wohooo

fisk4.jpg  fisk5.jpg 
Den svarta med utploppande ögon är min fisk.

fisk2.jpg  fisk1.jpg
Den gula, snabba, är Nicklas fisk.

Vi kan inte riktigt komma överrens om namn…. Nicklas vill kalla sin fisk (den gula) för Whiskas eftersom han tror att det är ödet för fisken – kattmat. Jag tycker att den gula är alldeles för fin för att kallas så! Jag tycker att han ska få heta Speedy eftersom han var så svår att fånga i djuraffären, jättesnabb! Den svarta ville Nicklas skulle heta Friskies, av samma anledning som den gula då… Men den tycker jag ser ut som en tjej faktiskt! Hmmm vi får fundera på det där med namn ett tag till tills vi hittar rätt… ;-) 
Men jag tror att vi måste byta sand. Den svarta fisken syns ju inte. Jag trodde inte att det skulle vara så farligt eftersom den är lite ljus på magen men det gjorde det inte. Jag måste också skaffa mer sand nästa gång så att man kan lägga sanden i en backe mot bakre sidan av skålen så att man kan dölja de där räliga korgarna som växterna är i och rötterna. Och så en sten såklart. Kanske en hålig sten eller nåt, vill de ha sånt? Sådär så de kan gömma sig? Vet inte riktigt vad vi ska ha för färg på sanden sen iofs. Det får vi väl också fundera på ett tag 😉
Nu ska jag gå och kissa och titta på mina nya familjemedlemmar.

fisk3.jpg Slänger in en bild på fisråttan också. Hon är TRÖTT. Det är ju inte så kontigt, hon har varit med oss på övervåningen och grejat hela eftermiddagen. Jobbigt för henne att titta på när vi sliter :mrgreen: Men jag måste väcka henne nu för hon måste äta sin kvällsmat, det skulle hon ha gjort för en halvtimme sen, men hon bara sover och sover och sover… Lik husse kanske 😉

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

5 reaktioner till “Fiskarna”

 1. Fiskarna var jättefina!
  Men den svarta krukan och ”bomullen” ska du plocka bort.
  Sen ska du knippsa av rötterna så dem bara är ca 1½cm långa.

 2. Haha Speedy heter Andreas katt. Han fick det namet när han va liten för han tydligen va jätte snabb! haha.

 3. Therese: Jag har för mig att jag gjorde så med växterna i min skål hos mamma men att det då var ett jäkla krångel med att få fast dem i sanden så att de flöt upp hela tiden. Därför tänkte jag testa en annan taktik denna gången. Eller dör växterna då kanske förresten? Om man behåller dem i krukan menar jag.

  Tina: Ojdå, jag undrar hur firren känner över att vara namne med en katt….Hmmm…

 4. Kan ju va lite krabbel att få ner dem förstås. Men bros på hur mycket sand du har.
  Nej dem dör inte, tror att det är för att dem ska växa bättre eller nåt. Jag kommer inte ihåg. Jag brukar knippsa av dem för att jag tycker det är fult med en kruka i och sen irriterar jag mig på alla långa rötter som sticker upp!

 5. Finns det plats för fiskar i burken, efter all bottendekoration?

  Jag tyckte Kerstin Dellert även hon bar sig illa åt. Om man klagar att någon bär sig illa åt, så gör man väl INTE om samma sak själv i ett senare program. Hon skulle enligt egna utsagor, sätta Jonas på plats. Dålig stil Dellert.

Kommentarer inaktiverade.