Ingen bra dag

Nu blir det ett Fia-inlägg på min blogg fast hon har en egen.
I natt var Fia ute och spydde en gång och sedan spydde hon två gånger till på morgonen. Hon verkade lite hängig, magen mullrade och hon ville inte alls äta eller dricka, inte ens godis ville hon ha! Sen kom det ett bud och skulle lämna paket och då reagerade hon inte ens fastän han stod i dörröppingen. Då kände vi att de kanske var dags att ringa vet. igen. Fias mage har krånglat i 6 dagar nu och jag verkar inte få ordning på det med fisk och ris den här gången. Vet. i Slöinge tyckte att vi skulle komma in eftersom hon har hållt på med kräkandet så länge. Hon var så duktig min lilla Fis! Satt alldeles stilla faständ de fick sticka henne tre gånger för blodprovet. Hon är så envis att hon inte ens vill släppa lite blod 😉
De satte kanyl på henne och redan då började jag ställa in mig på att behöva lämna henne därnere. De sätter väl inte kanyl för att hon bara ska vara där någon timme direkt… De röntgade, jag och Nicklas fick hålla henne, hon var så duktig! Men röntgen såg bra ut och blodproverna var super. Men de ville ändå behålla henne för att kunna göra en kontraströntgen och ge henne dropp. I två långa jobbiga dygn ska hon vara kvar där! Hon lider säkert inte av det, men vi, matte och husse lider och saknar. Mycket. Vi lämnade kvar hennes filt och lejonet. Det känns inte bra. Men det är skönt att de reder ut det här med hennes mage en gång för alla. Hon har ju haft lite krångel, men nu har det gått bra länge iofs, fram tills nyår då. Men när hon var mindre spydde hon ofta på morgonen, tills vi kom på att det är när magen är tom som hon kräks, därför får hon nu mat tidigt på morgonen och sent på kvällen. Men det är ju inte så lätt när hon inte vill äta…
Men hon är ju så go lilla Fisen. När vi skulle åka därifrån brydde hon sig inte alls om det. Hon ville följa med sköterska till det där spännande rummet, drog som tusan i kopplet. Hon är ju van vid att bli bortlämnad och att andra än matte och husse håller i kopplet.
Jag sa innan till Nicklas att vi får nog åka och hämta henne tidigare för känner jag min dam rätt så kommer hon inte acceptera att hon inte får 110% uppmärksamhet, då drar hon igång och ylar. Har man hört Fia ylar förstår man… Hihihi, hon kommer nog ställa till det för dem min Fis. Ja, säg inte det, hon kanske skärper till sig och sover snällt.
Helst, skulle vi nog vilja lägga oss och sova nu och inte gå upp förrän vi ska hämta hem henne igen, det är så tomt. När vi kom hem från Slöinge gick vi upp på övervåningen och grejade, bra att ha något att göra. Men det kändes ändå tomt, hon brukar ju alltid vara med där uppe. Det är så tyst…

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.