Något jag kommer att ångra

Redan i våras hörde jag talas om den spektakulära utställningen som vandrade jorden runt. Bodies, kallade man den. Ni kanske har hört? Jag tror jag har nämnt den tidigare.

Några forskare har, genom att lägga kropparna från avlidna i aceton och sedan fylla dem med silikon (om inte jag är helt ute och cyklar), lyckats konservera kroppar och har sedan skapat en utställning med dessa. Äkta.
Man får se muskler, sjuka organ, friska organ, foster, blodomlopp osv.

Diskussionen kring hur dessa kroppar har valts ut har gått hög. Kropparna kommer från Kina och man har därför spekulerat i om det verkligen är ett frivilligt deltagande eller om man har tagit kropparna efter dödsdömda fångar.
http://www.kvp.se/nyheter/1.1125421/likdelar-blir-utstallning-om-livet

Just nu och fram till årskskiftet finns utställningen i Köpenhamn, på i HC Andersen slottet och jag tror att en viss Josse kommer känna ånger länge över att hon inte har åkt dit. Det här är unikt! Men Nicklas är inte så pigg på ett besök. Han är ju lite äckelmagad min sambo, och det är klart, tycker man att slänga soporna är obehagligt kanske man inte bör glutta på konserverade kroppar 😉 Men jag funderar på om jag ändå skulle ta med honom ner till huvudstaden, lämna honom på någon parkbänk utanför slottet med några pölser och en kall öl i väntan på att jag ska glutta klart. Tror ni han går med på det?

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

En kommentar till “Något jag kommer att ångra”

Kommentarer inaktiverade.