Bakar

När jag har berättat för folk att vi är bjudna till vänner, som just fått tvillingar, på middag ikväll blir det alldeles tyst. ”Men, ska verkligen de stå och göra mat till er, nu!?” frågar alla. Och det kan man ju naturligtvis undra. Nicklas erbjöd sig att hjälpa till med matdelen när vi blev bjudna men det behövdes inte, däremot ska vi fixa efterrätt.
Jag har alltså inte funderat nämndevärt över detta fram till nu. När man har hört den där tystnaden av förvåning och sedan ”Men…” några gånger börjar ju tankeverksamheten (och det dåliga samvetet) dra igång.
Idag har jag haft lite panik över det faktum att två nyblivna tvillingföräldrar ska behöva lägga ner tid på att fixa mat till två barnlösa människor. Det är ju egentligen inte klokt!
Så för att stilla mitt dåliga samvete började jag nu att baka. Chokladbollar (för att det är det enda jag kan göra) och Dumlekakor. Sistnämnda kan gå käpprätt åt h-vete. Sist jag gjorde sådana hade jag fel recept och trodde (korkad) att de skulle vara inne i ugnen i 30 minuter. Stor risk va? De kakorna blev inte så bra och jag blev dumförklarad för resten av livet. 
Idag vet jag att det är 10min ugntid som gäller. Men det finns ju ändå sååå mycket annat som jag kan lyckas göra fel på under bakningens gång….
Reservplan: Konditoriet har öppet till 19.00

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.