Hjortstek

Nicklas fick ett presentkort från Delicard av jobbet i julas (tror jag att det var). Vi har inte kommit till skott och beställt men i måndags knappade jag in att vi vill ha en hjortstek. Sist valde Nicklas ut hummer. Det var ingen hit så därför var det min tur att välja.
Så här nu timmarna innan den ska levereras kan man ju börja fundera på hur fasen jag tänkte. Jag som inte ens kan göra köttfärssås med spaghetti utan att misslyckas. Hjortstek!?
Har i alla fall hittat ett recept med halvfärdiga tillbehör vilket passar mig utmärkt. Innehåller 1pkt blåbands kylda kantarellsås, 1 pkt Findus djupfrysta potatisgratäng och en burk rönnbärsgelé. Så långt i från hemlagat man kan komma alltså. I morgon ska det hela ske. 
Men hörrni, kan vi inte bara låtsas att jag fixat allt själv? Skalat och skivat den där potatisen och gjort min alldeles egen gräddiga potatisgratäng. Fixat rönnbär från trädgården och gjort egen smaskig gelé och händigt plockat kantareller i skogen oför att kunna skapa den alldeles underbaraste kantarellsåsen i världen, alldeles själv. Så alltså i morgon när jag lägger upp bilder på hela skiten så hurrar alla läsare åt mig och berömmer mig för min otroliga kunskap och skicklighet i köket. Okej? Överrens?

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

En kommentar till “Hjortstek”

  1. Skojar du? Har det åskat? Och vad händer när det åskar? Vem blir ALLTID av med telefon när det åskar?? Just det! Är trött på detta.
    Du kommer att få med recept vid leverans av steken. Mycket bra! Fast jag tror din lösning är mycket lättare och man ska absolut inte förakta Findus. Kan vara nog så krångligt. Hoppas det blir gott! kram Ps. Behöver hjälp med lite utställningsträning. Hjälp??

Kommentarer inaktiverade.