Avslutningsfest

Varje år dagen då skolavslutningen skett samlas högstadieungdomar (även yngre och äldre?) på kvällen vid sjön som finns där vi bor. Jag vet väl inte riktigt hur det ser ut i år men vanligtvis är det ett fylleslag… Jag har hoppats på regn nu ikväll eftersom detta brukar dra ner alkoholkonsumtionen men det verkar bli uppehåll. Det är lustigt det där. Föräldrar, elever och de flesta samhällsbor vet om vad som sker vid sjön men ändå är det ingen som stoppar det. Visst ska kidsen få fira att skolan är slut men måste detta innehålla en massa alkohol? Minns ett år då det knackade på några föräldrar här som ville parkera på vår parkering i väntan på polisen som skulle hjälpa dem att få hem deras barn…
Om hälften av alla föräldrar till barnen som är upp vid sjön i kväll hade varit där, eller åtminstone hade sett till att deras barn inte dricker hade firandet vid sjön sett aningen annorlunda ut. Minst lika trevlig, om inte trevligare! Kanske kunde man göra det till en skolaktivitet där lärare och elever samlas för att grilla. Då får töntarna som vill dricka vara någon annan stans.
Det känns lite off att år 2008 samlas vid en sjö för att supa skallen av sig för att man har slutat nian. Är det inte lite sent 70-tal över en sådan aktivitet ändå? 😉
En eloge dock till ungarna som cyklat förbi vårt hus till och från dessa ”avslutningsfester”, under de åren vi har bott här har vi inte råkat ut för någon skadegörelse eller på något sätt blivit störda av dem. Visserligen var det en kille en gång som välte vår soptunna, men det klassar jag som mycket milt 😉 Annars är det ett jäkla gnäll på ungarna som förstör och lever rövare men vi har då inte lidit. Desto sämre tycker jag om de föräldrar och de poliser som ”blundar” för de flaskor och burkar med förbjudet innehåll som ungarna bär med sig. Aja baja!

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

3 reaktioner till “Avslutningsfest”

  1. Ungdomen efter 18, enligt lag, i så fall. Tack för lånet av hammaren förresten, den i butiken verkar ha försvunnit.

  2. vem bryr sig om lagen i den åldern. Nu vet du vart hammaren finns om du behöver den fler gånger 😉

Kommentarer inaktiverade.