BIM

Fia blev BIM med hp på dagens utställning. Bim betyder bäst i motsatt kön och det innebär att hon var den finaste Franska bulldogg tiken men att en hane var finare än henne. Nu var det visserligen bara 1 hane och en hona (Fia) men för den skull är det inte säkert att man får en BIM titel, för det måste man få ett HP (hederspris) först, vilket endast ges till lovande hundar, och det fick Fia. Krångligt? 😉
Domaren motiverade sitt val av BIR med att hanen var grövre i kroppen och detta är mer enligt rasstandarden än Fias smala, tunna kropp. Så nu ska vi mata Fisen med grädde 😉

Domarens kritik löd:
”Trevlig helhet med rastypiskt huvud och uttryck, bra bett. Kunde ha lite mer tunn’ formad bröstkorg, välvinklad bak. Trevliga rastypiska rörelser. Välvisad.”

Nicklas fick sig lite beröm där på slutet 😉
Men faktum var att så fint som hon gick idag har hon aldrig gått. Hon brukar ju sätta sig ner för att klia, hoppa runt och vara allmänt besvärlig men idag sprang hon med så fint så. Dock fick vi tipset av en annan att inte ha godis i handen eftersom Fia då vrider på huvudet mot Nicklas och då visas inte hunden på bästa sätt. Nicklas fick sig också en känga av Richard, Tibbeuppfödaren, om att han måste sträcka på sig mer, för då kommer också Fia att sträcka på sig. Jag fick tipset om att vara tyst (vilket är svårare än vad man kan tro för mig…) för tydligen märktes det att Fia hörde min röst och blev störd av det. Det är superbra när andra, mer kunniga, ger en tips och råd för hur ska man annars kunna veta vad man gör fel?

sbkutst5.jpg   sbkutst4.jpg   sbkutst1.jpg   sbkusts3.jpg
Fia in action på Smålandsstenar Burkshundklubbs årliga 1 maj utställning.

 sbkutst2.jpg  BIM vinnaren stoltserar med sin rosett :mrgreen:  

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

En kommentar till “BIM”

Kommentarer inaktiverade.