Malmö Internationella

Det blev en snabb visit i Malmö för vår del. Fia var med i första gruppen, tikvalpar, och blev där två med ett hp (hederspris). Blir man tvåa så är man klar för dagen och kan åka hem. Jaha, det var det 😉 Men Fia var lika lycklig för sin andra plats som hon var på Åby för sin förstaplats, hon har verkligen ingen tävlingsinstinkt min lilla bebis.
Tiken som kom 1:a tycker jag var väldigt fin. Det kändes direkt då de kom in i ringen att just den tiken skulle gå vidare. Hon var låg och kompakt och hade ett sött ansikte.
Kritiken vi fick från domaren var ändå ganska schysst. Han tyckte att hon hade ett fint huvud, rörelse och ”hindquarters” (engelska). Det sistnämna är hmm, typ delen ovanför låret. Han skrev också att hon hade lite för lång ”loins”, vilket vi inte har en aning om vad det betyder med det ska tydligen vara området mellan revbenens slut och bakbenets bröjan så att säga. Krångligt? Inte alls :mrgreen:
Anne (uppfödaren) tyckte att vi skulle ringträna henne. Fia har liksom inte alls koll på vad som ska göras. Hon vill mest lukta på golvet (svårt att springa samtidigt…) och att stå tycker hon är döööjobbigt, hellre sitta ner, vilket man inte ska göra. Men man borde filma henne. Hon ser för go ut när hon försöker klia sig bakom öronen samtidigt som hon vill lukta på golvet samtidigt som hon ska springa framför domaren. Ja jisses vilken syn!
Eftersom vi ändå åkt en bit för den här utställningen blev vi kvar till halv 12. Kollade lite på de andra frallorna och shoppade koppel och hundgodis. Lite kul var det att den hanen som Fia slog ut på Åby i vintras nu blev BIM bland Frallorna! Det blir verkligen olika bedömning beroende på domare. Men han är fin, han som blev BIM. Helt lugn och cool.
Jag lade upp en smart taktik som jag planerat fram för Anne. Nämligen att sen, när Fia inte är valp längre och får ställas på officiella utställningar, ska jag kolla upp vilka domare som verkar gilla Frallor som är lite högre och smalare och bara ställa för dem. Smart va! 😉
Nästa gång blir den 1 maj, här hemma i byn. Ska bli trevligt. Inte så långt att ta sig hem från heller om man åker ut snabbt. Hehe.

 
Vad får man när man har varit duktig? Grisöra!

Nu börjar Melodifestivalen om en halvtimme. Tjoho! Fast jag vet 2 tvåbenta och 1 fyrbent som troligtvis kommer somna…

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

2 reaktioner till “Malmö Internationella”

  1. Ja snart börjar melodifestivalen…
    Undra hur det går? Några favoriter är ju redan borta.
    Vi hörs KRAM

  2. Anna: Anna åhh Anna jag har måste ringa dig! Har tänkt på det varje kväll och sedan har det inte blivit av. Jag måste få höra hur det har gått med lgh o allt.

Kommentarer inaktiverade.