Måndag i Thailand

Idag har vi varit med om en intressant händelse. När vi låg där på stranden och solade som bäst började det regna! Fast solen fortsatte att skina genom hela tiden. Thailand går lång i sin service gentemot turistern asom nu inte längre behöver gå ner till vattnet för att söka svalka utan ordnar värmande sol och svalkande regn samtidigt för oss lata turister 😉 Under dagen har det sedan varit en del moln fram och tillbaka. Nu börjar jag tröttna på molnen. Igår var det skönt med skugga lite då och då men nu vill jag ha sol, hela tiden tack! Som det ser ut nu kommer det troligtvis att bli mer regn senare ikväll. Snacka om otur. Phuket ska liksom ha 1 regndag i februari och nu uder vår vecka har det regnat två dagar! Inte hela dagarna visserligen men ändå en skur varje dag! Skamligt! Men om regnet nu skulle få för sig att hålla i sig så finns det nadra aktiviteter på stranden som vi får roa oss med. Jari (Nicklas pappa) tog idag täten mot skärmflygningen som några thailändare erbjuder. Man blir då fastsatt i en ”fallskärm” som är bunden till en båt. Sedan flyger men runt i bukten efter båten. Jari var modig och kastade sig upp i luften medan vi andra stod med andan i halsen på land. Start och flygning är väl inte så farlig men landningen! Man landar oftast i vattnet men ajg har sett dem som har landat på land, aj aj aj. För Jari gick det bra och han for i vattnet med ett plask efter avklarad flygning. Vi filmade hela händelsen naturligtvis, bildbevis kan vara bra att ha. Det ryktas om att några av oss, däribland Nicklas, ska köra vattenskoter på onsdag. Att det ska ske på just onsdag är viktigt eftersom det är nästsista dagen. Lillebrorsan konstaterade nämligen att om man ska göra sig illa ska man göra det på näst sista dagen eftersom man då hinner gipsa eventuella brutna ben innan hemresan och slipper dessutom förlora väderfull semestertid. Smart. Måste ju bara berätta om igårkväll också. Jag åt den allra underbaraste marängsvissen (stavas?) jag någonsin ätit. Jag talar om den som görs på Charlie’s restaurang, i änden på Karon Beach. Åhhhh, den är så satans gooood! Den innehåller allt som en sviss ska innehålla men den är ändå mycket mycket mycket mer god där än någon annanstans. Jag åt naturligtvis så att jag mådde illa som en gnu. Först välkomstdrink, sedan sallad, förätt á la vitlöksbröd, huvudrätten grillspett med bakpotatis och tsatziki och avslutande med efterrätten marängsviss. Gissa om jag rullade från restaurangen eller!? Rullade inte så lång dock för en bit bort fanns ett par byxor som jag ville ha. Det var bara att sätta illamåendet åt sidan och börja prova byxor. Livet är hårt 😉 Blev ett par bruna härliga sommarbyxor till slut. Ähh fan vad jag blev sugen på marängsviss nu, ska nog föröska övertala de andra att åka med in till Karon ikväll… :mrgreen:
Tjing!

 Jari blir fastspänd

  Och hopp och iväg

  I can fly!!!!!!

  Vilken utsikt det måsta vara där uppifrån.

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

2 reaktioner till “Måndag i Thailand”

Kommentarer inaktiverade.