Soliga hälsningar!

Sitter på rummet och skriver men ska ner i lobbyn och publicera detta senare, där finns nämligen internet! Vilken abstinens jag har fått över att inte kunna uppdatera bloggen hela tiden 😉
Vi har i alla fall landat på Phuket (3 dagar sedan iofs) och har installerat oss på hotellet. Det är ett stort hotell byggt på ett berg så motion får vi genom allt springande upp och ner i trapporna.
Finns hiss, men bara till vissa delar av hotellet. Rummen är schyssta, ser ut som alla andra hotellrum i Thailand som jag har varit på, till skillnad från en detalj, sängen. Den är megastor! Visserligen tvådelad men herrejisses vad långt ifrån varandra man hamnar. Skulle vända mig om igår kväll och säga något till Nicklas och det var nästan som om ajg började skrika av rädlsa för att han annrs inte skulle kunna höra mig därborta i andra änden 😉
En annan anledning till att varför han inte hörde kunde ha varit de där förbannade hörlurarna. Jag blir galen, gott folk! Det var samma sak sist vi var i Thailand. Fram åkte hans mp3 laddad med ljudböcker och in åkte plopparna i öronen. Onåbar blir han! Har jag tur får jag en ”vaaa!?” till svar när jag söker kontakt. Men jag har kommit på ett sätt att ”straffa”, jag tar fram min mp3. Genialiskt, han får smaka på sin egen medicin när jag då blir den som säger ”vaaa!?”.
Vi har ännu inte åkt på någon utflykt och jag tror heller inte att det blir så värst många för vår del. Jag är inte pigg på heldagsutflykter och de flesta är ju just det. Några av medresenärerna (vilket flott ord) ska iväg till James Bond ön och där har vi iofs aldrig varit men heeeeldag, hmmm. Vi får se.
Jag har i alla fall hunnit bränna mig. Har pissont på axlarna. Funderar på att bränna bh:n, linnet med för den delen, och gå med bar överkropp på restaurang ikväll för att slippa skav på mina röda axlar. Har smörjat mig med styrkan 40 (!) med det hjälpte tydligen inte. Nicklas har, hör och häpna, klarat sig ifrån brännskador denna gången. Men semestern är ju inte slut än… :mrgreen: Jag får nog ta en tur till apoteket och köpa solkräm med styrkan 50 om jag ska överleva morgondagen. Jag har inte suttit i solen idag men det hjälps liksom inte, varje gång man rör sig utanför parasollet bränner det på axlarna ändå.
Nu ska vi ut på restaurang och käka. De andra tror jag redan har tagit en taxi in till Karon Beach men vi tar det coolt ikväll och håller oss på ”hemmaplan”, jag har ju liksom spanat in ett par snygga brallor borta i centrum som jag ska försöka pruta ner. Satsar på att ge 300 baht för dem, det är ung. 60 kr. Men jag är kass på att pruta så det slutar troligtvis på 400 baht lik förbannat, verkar vara ett standardpris. Nicklas hittade ett par shorts igår men han de gick inte att pruta ner mer än till 400 heller, så han sket i dem. När man åker hit under högsäsong märks det att chansen att pruta ner något är sämre eftersom säljarna vet att de kommer kunna sälja till sitt pris till någon annan korkad eller rik turist. Samtidigt kan väl jag tycka att 400 baht för ett par snygga byxor är rätt ok pris. 80 spänn, billigare än Ullared liksom 😉
Jaha då var Nicklas färdigduschad och min mage börjar kurra, dags att gå.
Tjing!

_____________________________________________________________________________________________

 Någon timme senare…

Nu har vi käkat på Buffalo Steakhouse. Så gott! Inte särskilt geniunt thailändskt kanske men va fan, vi har semester = njuta. 
Varo dock med om en otrevlig överraskning. När jag satt där som bäst och smaskade på min fläskfilé med champinjoner och rödvinssås ser jag att en av de söta servitriserna står och pillar i näsan där bakom baren. Hon fullständigt grävde därinne! Där står fem andra servitirser och en fullsatt restaurang och glodde på hennes talang som grävmaskinist. Urk! Jag tappade aptitien samtidigt som jag blev ganska fascinerad, hur tänker hon liksom. ”Åhh, här kan jag stå mitt i baren och gräva ostört”…typ?
På väg tillbaka till hotellet sen då, då står där ett litet butiksbiträde och gräver hon också. Vad är det här? Grävmaskinistens dag eller? 
Nu ska vi gå upp på rummet och kolla på film och käka godis. Ahhhh semester 😉

blogg-3.jpg              blogg-4.jpg

blogg-2.jpg                 blogg-1.jpg

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

6 reaktioner till “Soliga hälsningar!”

 1. Hejsan!
  Började nästan tro att ni hade dött. Har inte hört ett ljud sen mamma o pappa lämnade Kajsa här! Katterna mår jättebra!
  I går o idag har det varit så kallt att jag riktigt avundas er *brr*
  Nu sitter jag o kollar på ”Stolthet o fördom” så dvderna kommer till användning!
  Ha det jättebra o hälsa!
  Kram Jenny

 2. Josse… Vill ju ha söndagssamtal me dig nu ju…. Kom hem snart! Hoppas ni har det bra.

 3. Men Carro då, du får ju ringa till mig. Jag har ju jour när Josse är borta! 😀 ha ha

 4. Jag vet det Linda! Men du vet ju ungefär allt som hänt i helgen…;-) Jag har ju använt din jour ganska flittigt;-) Frågan e ju bara hur jag ska komma ihåg o berätta allt när Josse kommer hem..? Jaja vi tar det då!

Kommentarer inaktiverade.