Heeeelg!!!

Vad skönt det känns med lite helg. Storm är det också, good, då har man en anledning att inte gå ut 😉

Dagen kommer spenderas vid datorn (ovanlig…) där min sista uppgift i Bildbehandlingskursen ska fixas till.

Egentligen borde jag ta en tur till Gislaved för att köpa ett halvstryp till min ”draghund”. Det är utan tvekan hon som går promenader med mig och inte tvärtom. Jag jobbar endel med att kalla henne tillbaka osv, men jag tror ändå ett halvstryp är på sin plats.

Just det, har ju ett slut på Högskola-i-Hstad-berättelsen också. Jag var inne på kåren tidigare i veckan och påminde om mitt mejl (de hade glömt att svara). Jag fick också gå till expeditionen och påminna dem om att registrera mig på kursen för det hade de också glömt… Halmstad högskola i ett nötskal, återigen. 
Jag fick iaf ett svar någon dag senare, på mejl naturligtvis, personlig kontakt är tydligen förkastat nuförtiden. Slutsatsen att dra av mejlet är i alla fall att jag inte får någon hjälp från kåren i den här frågan. Jo tjena, det kunde jag väl räknat ut själv, 350 spänn i kåravgift varje termin men hjälp, näää det är för mycket att begära 👿
I mejlet stod tre förslag varav 2 jag redan hade presenterat själv för dem. Det första var (som min lärare tyckte) att gå om hela kursen nästa termin. Det andra (som jag vill) var att bara behöva gå om de tillfällen jag missar (fyra, varav 2 obligatoriska). Men det var liksom där jag hade behövt kårens stöd, att få igenom det förslaget. Det tredje förslaget, och det här är riktigt smart, var att jag kunde läsa något annat den här terminen. Hmmm som vad? Jag har bara kvar min specialisering och den sista terminen Utbildningsvetenskap (den sistnämnda måste alltid läsas sist under utbildningen). Hur skulle ja kunna påbörja min specialisering, som jag inte sökt till nu när en vecka (kanske t.o.m. mer) av den kursen redan gått? Det hade ju i så fall inneburit att jag bara fått hoppa på någon kurs där det fanns platser över. Det låter ju väldigt motiverande och lärorikt för mitt framtida yrke.

Som det ser ut nu kommer jag behöva läsa om hela den 7,5 poängs kursen nästa termin. Detta trots att jag enbart missar 2 st tillfällen som är obligatoriksa (de andra två som läraren kommenterade om var inte obligatoriska). Två missade seminarier gör att man måste gå om 5 veckor à la 3 lektionstillfällen i veckan. Sjukt eller vad?

Jag ska till studievägledaren på måndag och försöka pussla ihop nästa termin så att den går att genomföra. Jag kan ju inte vara på två ställen samtidigt precis.
Detta innebär att jag i tre veckors tid den här terminen inte har någonting att göra, för jag tänker inte gå på något tillfälle av den satans kursen den här terminen om jag ändå måste göra om den nästa. Jag är inte dum i huvudet. 

En trevlig sak som hände igår, var att läraren i min nuvarande kurs var schysst och gav mig inga vidare extrauppgifter för att jag missar det sista seminariet. Det är trots allt ett ganska viktigt sådant då flera upppgifter ska lämnas in och redovisas men jag behövde bara lämna in allt en dag tidigare och fick inget extra utöver. Så det finns visst snälla människor på Högskolan i Halmstad också.

Men jag rekommenderar ingen att söka till lärarutbildningen där. Inte till någon utbildning överhuvudtaget egentligen. För en högskola utan en ordentligt fungerande studentkår är ingen höjdare. De är liksom studenternas enda hjälp om något krånglar. Välj INTE Högskolan i Halmstad!

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.