En upplevelse – ”När mörkret faller”

Kollar på en film som går på tv1000 Nordic just nu. När mörkret faller heter den. En svensk film som tar upp samhällsproblem som kvinnomisshandel, hedersrelaterat mord och rättsystemet i Sverige. Jag blir riktigt tagen av dess handling, jag tror inte att någon kan lämnas oberörd av den här filmen. Se den!

”Två unga systrar hamnar i en mardrömslik och livsfarlig återvändsgränd när de går emot sin familjs vilja. Några dörrvakter attackeras av ett gäng kriminella och rena kriget utbryter. En framgångsrik kvinna, vinnare av Stora Journalistpriset, polisanmäler sin man som misshandlar henne och chockas när hon inser att hon därmed får en ny fiende i deras gemensamma journalistkollegor. Men vad ingen av förövarna har förutsett är den enorma kampvilja som nu väcks hos de som hotats en gång för mycket. Och en strid på liv och död kan börja…
När mörkret faller är historien om tre människoöden som kretsar kring respekt, lojalitet och hemligheter till varje pris – och om modet att ta strid för det man tror på.”
(från Sonetfilms sida)

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.