Betalar du skatt?

De har en het diskussion på tv4 nyhetsmorgon just nu. Ämnet är skatt. Uppenbarligen ett ämne som upprör.
Stockholmsgubben säger att det inte alls är många i Sverige som inte betalar skatt. Enligt honom är det typ bara moderaterna som skattefuskar. Hmmm…
En annan brud som är uppvuxen på landet påstår att där skattefuskar de flesta. Man ber grannen klippa gräset åt en, man låter killen i grannbyn måla om köket osv. Hmmm…

Vem av dessa har rätt-fel?
Här kommer min åsikt vare sig ni vill eller inte 😉
Jag tror att alla i Riksdagen fuskar i samma utsträckning oavsett vilket parti man tillhör. Anledningen till att man får intrycket att moderaterna är värst är ju uppenbarligen den mediahysteri som råder kring det partiet. Helt plötsligt kräver media att alla moderater ska erkänna deras skattefusk, även om det ligger många år tillbaka i tiden. Som väljare skiter jag fullständigt om Fru Dittan och Herr Dattan betalade sin barnvakt svart för 10, 5 eller ens 2 år sedan. Det är vad de gör nu, idag, som är det viktiga. Jag anser samma om socialdemokraterna, center, miljö osv. Det är vad man gör under sin tid som politiker som gäller.
Som politiker bör man vara felfri. I alla fall när det kommer till att följa våra Svenska lagar. Kan man inte det får man se sig om efter ett annat jobb. Gillar man skattefusk så kan kanske byggbrachen vara lämplig… 😉 (Generalisering eller vad?)

När det gäller tv4 diskussionen tror jag att Stockholmargubben har fel. Väldigt fel till och med. Han pratade om en siffra på 30% skattefuskare i Sverige. Jag tror att den kan höjas till 50% utan att överdriva.
Brudens teori med att man på landet fuskar mer är nog en tolkningsfråga. Behovet av att t.ex. få sitt hus målat eller sin gräsmatta klippt behövs liksom inte om man bor i höghus mitt inne Sthlm city… Däremot kan nog barnvakter vara mer uttnyttjade i städer än på landet i och med de långa köerna på förskolorna som finns i månag städer. Sen ska vi väl inte tala om bygg- och hantverkarbranschen (jaha där kom generaliseringen igen…)

Nog gissat nu.

Skattefusk existerar och kommer alltid existera. Människan är en fuskare, ofta en ganska smart sådan.
Jag hade med glädje skippat att betala kåravgiften på högskolan eller tv-licensen till Radiotjänst, men det funkar liksom inte. Jag kan inte ljuga när den söta gubben från Radiotjänst knackar på dörren. Jag kan inte se de kåranställda i ögonen på skolan. Jag är en dålig fuskare, men jag jobbar på det 😉

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

2 reaktioner till “Betalar du skatt?”

  1. Jag tycker att det är alldeles för många som lever upp andras skattepengar, parasiter kan man kalla dem 🙁 Det stora problemet är inte att man betalar barnvakten svart utan alla dessa som vägrar jobba, det kostar oss skattebetalare massor av pengar.

Kommentarer inaktiverade.