Åhh så sööööt!

Var i Skåne igår och försökte välja valp. Jisses va svårt! Alla var små söta korvar som kravlade omkring.
Den tar vi, nej den, nej den blir bra, eller den?
Jag som hela tiden var inne på en hane fick ge vika. Nicko vill ha en tik. Eftersom alla vi känner har tikar och vi dessutom bor precis vid ett gångstråk där en massa hundar dagligen passerar underlättar det med en tik. Om vi hade tagit hanen hade vi troligtvis varit tvugna att kastrera honom och då får man inte ställa ut, vilket vi vill. Men hanen var cool, dubbelt så stor som de andra och en riktig tuffing, men men, jag får väl hålla med Nicklas i hans resonemang.
Eftersom Anne (uppfödaren) själva ska behålla två valpar fick vi välja två favoriter, varav den ena troligtvis är den Anne kommer behålla. Vi valde Cajsa som första val och Chanel som andra val. Egentligen har det ingen betydelse vilken av dem det blir för de är nästan likadana båda två. Men Cajsa har hela tiden känts som ett självklart val. T.o.m. jag som inte har ett tränat hundöga ser att hon är riktigt fin. Troligtvis är Cajsa den som Anne behåller, men vi är lika glada för lilla Chanel!
Jag tror inte att vi kan hålla oss till vecka 38 då vi ska hämta hem valpen utan det kommer nog bli ett besök till innan dess. Men fan va jag är nervig inför det! Tänk om den hunden vi valt inte alls är intresserad av oss, tänk om det är en annan valp som kommer fram till oss och känns mer som ”vår” valp. Åhh fy fan vilken plåga det här är 😉
Jag drömmer om valpsjuka och rabies på nätterna och oroar mig till döds över allt möjligt gällande valpen på dagarna. Det kommer bli lååånga veckor det här…
Men det kändes bra med valet av valp, än så länge (nervös nervös). Och det känns väldigt bra med valet av uppfödare/avelshundar. Mamman till valparna (Ida) är en helt underbar hund och jag hoppas att vår nya familjemedlem blir en liten kopia av henne.

Bilder på valparna finns här. 
Välj VALPAR i vänstra kolumnen och scrolla ner.
Cajsa och Chanel är det som gäller för vår del.
OBS! Anne har fullt med valpköpare till sina kullar i år och jag ber er läsare att respektera detta.
Det är lång kö på Franska bulldogs hos alla uppfödare och man får räkna med att vänta ett tag innan man kan få en valp.
 

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

3 reaktioner till “Åhh så sööööt!”

  1. Tina: Helt rätt!
    Carro: Tänka sig, när jag skrev det så visste jag att du skulle lägga ovanstående kommentar. Det var ju liksom lite som att be om det. Men ok, jag bjöd på den 😉

Kommentarer inaktiverade.