Weekend i Köpenhamn

Fick lite fan-vi-har-inte-gjort-något-på-semstern-ångest så vi beslutade oss för att åka till Köpenhamn och sova på hotell en natt. Det var förbannat gott! Kan inte påstå att det var det lyxigate hotell jag har varit på men det dög bra för oss. Bara att få komma hemifrån är lite lyx tycker jag. Hotellfrukostar är ju heller inte helt fel ;-) Sen är det något med hotellsängar som gör att jag sover djupare än djupt. Vaknade dock av ett jättefyrverkeri på kvällen, troligtvis var det Tivoli som var i farten. Helgen i bilder kommer här:

kopenhamn-3.jpg   kopenhamn-2.jpg
I Skåne blev molnen plötsligt mörka och snart därefter kom det en jätteskur! När vi kom till Helsingör var det soligt och folk solbadade utmed hela Strandvägen. Var dock inget sådant höjdarväder i Köpenhamn.

kopenhamn-4.jpg  The Båt, Hamlet eller Tycho Brahe eller vad tusan den nu hette fick ta oss till ”utlandet”.

kopenhamn-7.jpg     kopenhamn-6.jpg
Vi körde länge innan vi lyckades hitta Vesterbrogatan, mitt i smeten, där vårt hotell…

kopenhamn-11.jpg    kopenhamn-5.jpg
… Grand hotell, fanns. Mycket små rum, liteeee klaustrofobivarning till en början men man vande sig. Fanns svenska tv-kanaler och en stor toalett i alla fall, det är ju alltid nåt.

kopenhamn-1.jpg
Gick till Tivoli på lördagskvällen och käkade Pepparstek med pepparsås och frittsingar. Drack naturligtvis öl, det hör liksom till. Avslutade med lite kulglass på ett av fiken som fanns på området.

kopenhamn-9.jpg   kopenhamn20.jpg
Ett nyvaket svenskt par äter frukost på Grand hotell. Paret åt så satans mycket att de inte klarade att äta middag förrän hemkomsten till Sweden. Illa, illa 😉

kopenhamn-10.jpg   kopenhamn-12.jpg 
Hann med lite sightseeing i Köpenhamn på söndagen innan det var dags för hemfärd.

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

2 reaktioner till “Weekend i Köpenhamn”

Kommentarer inaktiverade.