Filmtajm

Hyrde två filmer som vi kollade igår, ”Music and Lyrics” och ”Apocalypto”.

Music and Lyrics
handlar om en förre detta pojkbandsstjärna, spelad av Hugh Grant, som får i uppgift att skapa en hitlåt åt en stor popstjärna. Han har dock problem med att skapa texten till låten men tack och lov visar det sig att kvinnan som vattnar hans blommor, spelad av Drew Barrymore, är en hejare på att skapa texter. Under arbetet med låten kommer de båda varandra närmare och närmare…
Filmen var en sådan där typisk Hugh-komedi, som jag för övrigt älskar. Ingen särskilt imponerande handling dock men filmen bärs upp av de två duktigt huudrollsinnehavarna.

Apocalypto
är Mel Gibsons film om Mayafolket. Den handlar om den unga mayamannen Jaguar Paw vars by blir överfallen och nereldad av en annan mayastam. Några av byborna, inklusive Jaguar Paw, blir tillfångatagna och ska användas som offer till gudarna. Jaguar Paw beslutar sig för att kämpa för sitt liv.
Mel Gibson drar sig inte för att visa allt, på ett ärligt och ibland även nästan obehagligt sätt visar han detaljrikt hur Mayafolket levde.
Personligen hade jag svårt att hänga med i handlingen då Gibsons satsningar på att visa sanningen blev lite för extrema för mig med avrättningarna, sptutande blod och inälvor till höger och vänster. Tips: Ät inte innan, under tiden, eller efter du ser Apocalypto!

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.