Om jag vänder mig om

Kollar på fillmen ”Om jag vänder mig om” som visas på svt2 nu. Är nog första gången på 5 år jag kollar in en film som visas på en svtkanal. Men den här är bra, riktigt bra. Jag älskar svenska sjuka filmer! Nicko delar inte riktigt den åsikten så han har slockant här i soffan bredvid 😉
Tyvärr innebär det att han missar alla de stencoola replikerna. Hårda, råa och svenska. I like!

Filmen handlar i alla fall om fyra par som man får följa i ett enda härligt virrvarr. Bytena går snabbt så det gäller att hänga med.
Par nummer 1 är en välbärgad familj som bor i ett flott hus och kör dyra bilar. Pappan jobbar som läkare och är konstant otrogen mot sin fru med kollegans fru. När de alla strålar samman för en parmiddag tar det hus i helvete.
Par nummer 2 är en medelklassfamilj där pappan, som är murare, jobbar dygnet runt på bekostnad av familjens förtroende. Han får i uppift att mura igen par nummer 3:s fönster för att de inte längre vill ta del av omvärlden efter att ha förlorat sin dotter.
Par nummer 4 är ej längre ihop, mannen lämnade frun efter att ha hittat en 25 årig brud. Den gamla frun söker nu upp mannen och hans nya liv för att reda ut saker och ting.

Låter det invecklat? Det är det inte. Bara kaotiskt och tragiskt. Se den!

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

3 reaktioner till “Om jag vänder mig om”

Kommentarer inaktiverade.