Lättare sagt än gjort

I dag hade vi intro till uppsatsskrivningen i skolan. Tjosan hejsan sa jag när läraren i slutet av lektionen ville ha in papper på vad vi ska skriva om. Tack och lov var jag inte den enda i klassen som inte tänkt över detta tidigare. Jag skrev snabbt och lätt ihop något i stil med att jag ska undersöka användningen av tekniken, dvs datorer, videoproduktion, powerpoint etc i svenskämnet. Det lät väl bra!?

Efter lektionen var det dags för möte med studievägledaren. Det gick mindre bra… Jag var där med anledning av det uppehåll jag menar att ta från lärarutbildningen nästa termin. Jag förklarade att jag till hösten vill läsa in de 5 poäng jag missat i engelskan och läsa lite småkurser med sådant som verkar intressant.
Hon gillade inte mitt förslag… Hon anser att endast högskoleutbildning är någonting värt och komvux kan man kasta i sjön i princip. Hon mjuknade lite när jag sa att jag saknar motivation till att läsa lärarutbilndningen och att jag behöver en paus för att ”ta igen mig”. Sant, men också falskt. Jag ska trots allt inte vila nästa termin, jag ska plugga. Men jag ska plugga roliga grejer! Det är skillnaden det.
Efter att hon misslyckats med att övertyga mig på alla sätt och vis att det finns ännu bättre kurser på högskolan i Halmstad som jag kan läsa istället för de jag nu sökt skrev hon äntligen på pappret. Inte studieuppehållspappret, no no no, en individuellstudieplan blev det istället. Jag ska alltså inte ha uppehåll utan bara ha en ”lugn termin”.
Åkte därifrån med både en rädsla över att vara fast vi högskolan i Halmstad förevigt och en grym lättnad över att äntligen slippa skiten i en termin!

De kurser jag sökt nästa termin är:
Designa din egen webbsida (Borås högskola)
Digital bildbehandling (Borås högskola)
Digital bildbehandling (Jönköpings högskola)
Entreprenörskap och affärsplanering (Jönköpings högskola)
Juridisk översiktskurs (Distans från Halmstad i Gislaved)
– Matematik B (Komvux i Gislaved)
– Företagsekonomi A (Komvux i Gislaved)
– Företagsekonomi A (Komvux i Värnamo)
– Personaladministration (Komvux i Värnamo)

Kommer inte kunna/Ska inte läsa allt. Men några av dessa bli det då alltså utöver den engelskakurs som ska läsas om.

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

2 reaktioner till “Lättare sagt än gjort”

Kommentarer inaktiverade.